Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді пропонують зміни для позбавлення повноважень народних депутатів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді пропонують зміни для позбавлення повноважень народних депутатів

Руслан Стефанчук вважає, що український народ повинен мати механізм, який дозволить позбавити повноважень народних депутатів, яких він обрав.

29 липня 2024, 13:58
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що існує необхідність внесення змін до Конституції, які б дозволили змінити способи позбавлення повноважень народних депутатів. За його словами, у певних випадках може застосовуватись варіант, коли народ зможе відкликати статус нардепа.

У Верховній Раді пропонують зміни для позбавлення повноважень народних депутатів

Голова ВРУ Руслан Стефанчук. Фото з відкритих джерел

Руслан Стефанчук під час інтерв’ю для видання "Українські новини" розповів про можливість розширити механізми за якими будуть позбавляти депутатських повноважень. За його словами ці зміни потрібно внести в перший день роботи Верховної Ради 9-го скликання.

"Одна з них, зокрема, прогули. Тобто, якщо є прогул, і ти не виконуєш свої повноваження, це є підстава для того, щоб тебе позбавили повноважень. Друга підстава — кнопкодавство", — сказав Стефанчук.

Також голова Верховної Ради вважає, що український народ також має право звільняти депутата від його повноважень.

"В контексті народовладдя ми повинні думати і про інститут відкликання народного депутата. Про те, як народ, який обрав депутата, має можливість відкликати його назад. Це абсолютно нормальна практика, яка існує в багатьох країнах світу", — наголосив Стефанчук.

Очільник ВР також наголосив, що позбавлення повноважень депутатів має відбуватись лише за чинним законодавством України, яке передбачає сім таких випадків. За його словами, Україна робить це в юридичній площині, тому спроби колишнього нардепа Медведчука оскаржити рішення, не буде мати перспектив.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Стефанчук прокоментував рішення переходу України на зимовий час.

Також "Коментарі" писали про те, що у Верховній Раді пояснили, чи будуть змінювати мобілізаційний вік. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини