Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді назвали, скільки складає тіньовий ринок бронювання
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді назвали, скільки складає тіньовий ринок бронювання

Тіньовий ринок бронювання від мобілізації складає сотні мільйонів доларів, заявив народний депутат Дмитро Наталуха

7 червня 2024, 16:06
Поділіться публікацією:

Народний депутат Дмитро Наталуха відзначив, що тіньовий ринок бронювання за різними розрахунками варіюється від $700 000 000 до $2 000 000 000 на рік.

У Верховній Раді назвали, скільки складає тіньовий ринок бронювання

Дмитро Наталуха

"Приклад однієї лише Сисоєнко, яка в рік могла заробляти більше мільйона доларів США на тіньовому бронюванні, сподіваюсь, переконає навіть найбільш впертих скептиків",
- відзначив політик.

За його словами, необхідно нарешті усвідомити, що економічному бронюванню протистоять не якісь міфічні військові, які начебто бояться, що воно зірве їм мобілізацію. Навпаки, стверджує Наталуха, більшість військових нібито чудово розуміють і логіку цього інструменту, і важливість економіки у війні, і у фінансуванні війська.

"Економічному бронюванню протистоїть як раз повноцінний корупційний картель, який заробляє десятки, якщо не сотні мільйонів доларів на місяць на тіньовому бронюванні. І якого економічне бронювання залишить без роботи. Ось з чим і з ким ми маємо справу",
— заявив Наталуха.

За його словами, саме тому у Верховній Раді борються за право бізнесу самому, без участі держави, бронювати певний відсоток критичних працівників з числа військовозобовʼязаних у штаті.

"Це про прозорість, передбачуваність і ефективність",
- підкреслив нардеп і додав, що процес триває та анонсував новини, які будуть вже незабаром.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Служба безпеки України ліквідувала ще одну масштабну схему ухилення від мобілізації. До справи причетна колишня народна депутатка, яка зараз входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини. За даними слідства, колишня народний депутат, яка зараз входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини, організувала виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини