Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді дали пораду НАТО, як треба себе поводити
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді дали пораду НАТО, як треба себе поводити

НАТО повинно проводити свою політику із позиції сили, заявив в ефірі Freedom народний депутат Олександр Мережко

4 липня 2024, 17:49
Поділіться публікацією:

Як повідомив голова комітету Верховної Ради України з зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, на майбутньому саміті НАТО однією з центральних тем стане стратегія стримування агресивної політики Росії.

У Верховній Раді дали пораду НАТО, як треба себе поводити

Україна НАТО

Окрім того, за його словами, на саміті також будуть обговорюватися питання допомоги НАТО в захисті України та конкретні кроки для вступу країни до Альянсу. За словами Мережка, представник Держдепартаменту США вже надав певну надію, анонсуючи конкретні ініціативи щодо членства України у НАТО.

При цьому нардеп підкреслив, що участь у саміті, який відбудеться у Вашингтоні, вважається історично важливою. На ньому будуть розглядатися дві ключові глобальні теми: потреба зупинити російську агресію та ситуація в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Голова комітету Верховної Ради також наголосив на необхідності систематичної військово-технічної підтримки України від держав-членів НАТО та розробці стратегії стримування Росії для запобігання подальшої агресії.

Запрошення на саміт отримають не лише представники держав-членів НАТО, а й партнери Альянсу, а також країни Індійсько-Тихоокеанського регіону.

На думку Мережка, щоб мінімізувати спроби з боку РФ агресії проти країн-членів НАТО, Альянсу важливо вести політику з позиції сили.

“Що є однією з причин агресивної поведінки таких держав, як Росія та інших потенційних агресорів? Прояв слабкості. Тому дуже важливо вести політику з позиції сили. У цьому випадку дуже важливо, щоб Україна якомога швидше приєдналася до НАТО, і це мінімізує можливості агресивної поведінки Росії. Але, крім того, є ще питання більш глобального характеру. Йдеться про те, що ООН, як система глобальної безпеки, не спрацювала. Рада безпеки ООН виявилася не в змозі захистити Україну і запобігти агресії. Тому необхідні відповідні зміни на рівні глобальної системи безпеки, включно з реформою Організації Об’єднаних Націй”, — підсумував Олександр Мережко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленському послали неформальний сигнал із приводу майбутнього саміту НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини