Головна Новини Політика України 2024 У прикордонній службі пояснили ситуацію з подвійним громадянством: чи можна виїхати з України
commentss НОВИНИ Всі новини

У прикордонній службі пояснили ситуацію з подвійним громадянством: чи можна виїхати з України

У ДПСУ заперечили можливість виїзду з України особам, які мають подвійне громадянство.

5 червня 2024, 09:09
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В мережі поширилась інформація, що з 1 червня українські прикордонники почали не випускати українців з подвійним громадянством. На це відповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

У прикордонній службі пояснили ситуацію з подвійним громадянством: чи можна виїхати з України

Українці не зможуть виїхати за кордон маючи подвійне громадянство. Фото з відкритих джерел

Після звернення журналіста Андрія Цаплієнка у ДПСУ пояснили, що повідомлення в мережі некоректні, адже в Україні заборонене подвійне громадянство. Тому за наявності паспорта України, чоловіки вважатимуть громадянами України.

"Вкотре можу зазначити, що в Україні заборонено подвійне громадянство. Навіть якщо громадяни України мають паспорт іншої країни, вони, в першу чергу, розглядаються виключно, як громадяни України, і на них поширюються права та обов’язки громадян України", — пояснив Демченко.

Речник Держприкордонслужби наголосив, що такі норми діяли раніше, а прикордонники неодноразово виявляли спроби перетину кордону громадянами України, які видавали себе за іноземців з іншим паспортом.

Зазначимо, що посольство США опублікувало попередження в якому наголосили, що чоловіки з подвійним громадянством не зможуть виїхати з території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережі поширилась інформація про мінування берегів Тиси. Таким чином нібито українські прикордонники намагаються зупинити незаконний перетин кордону. У ДПСУ відреагували на інформацію та вказали, що такі повідомлення схожі на ворожі.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців загинуло від початку повномасштабного вторгнення у спробах незаконного перетину українського кордону для уникнення мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини