Головна Новини Політика України 2024 У Міноборони пояснили, чи будуть за кордоном вручати повістки чоловікам
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони пояснили, чи будуть за кордоном вручати повістки чоловікам

Міністерство оборони не збирається вручати повістки українським чоловікам, які перебувають за кордоном.

25 квітня 2024, 13:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після обмежень для українських чоловіків за кордоном у наданні консульських послуг, Міністерство оборони пояснило, чи будуть їм вручати повістки поза територією України. За словами речника Міноборони Дмитра Лазуткіна, вручення повісток за кордоном виглядає нереальним.

У Міноборони пояснили, чи будуть за кордоном вручати повістки чоловікам

Чоловікам не планують вручати повістки за кордоном. Фото з відкритих джерел

В ефірі "Радіо Свобода" речник Міноборони Дмитро Лазуткін пояснив ситуацію з можливими повістками для українських чоловіків, які знаходять за кордоном.

"ТЦК за кордоном працювати не будуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Це (вручення повісток за кордоном) виглядає доволі нереальним", – наголосив Лазуткін.

Представник Міноборони вказав, що після набуття чинності закону про мобілізацію, чоловіки призовного віку продовж 60 днів матимуть можливість оновити свої дані. За його словами це можна буде зробити як в ТЦК, так і через електронний кабінет, що дозволить оновити дані за кордоном.

"Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, ясна річ, що варто приїжджати в Україну… Електронний кабінет не передбачає проходження ВЛК. Йдеться про оновлення даних – зміна місця проживання, сімейного стану, бронювання, резервування і т.д.", — пояснив Лазуткін та додав, що електронний кабінет має запрацювати у червні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині пояснили, чи будуть висилати українських чоловіків призовного віку з країни.

Також "Коментарі" писали про заяву з Польщі з запевненням долучитись до допомоги Україні повернути чоловіків призовного віку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини