Головна Новини Політика України 2024 У Києві планували захопити Верховну Раду після святкування Дня Конституції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві планували захопити Верховну Раду після святкування Дня Конституції

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна

1 липня 2024, 11:10 comments1036
Поділіться публікацією:








У Києві СБУ затримала групу місцевих активістів, які планували великомасштабні провокації на День Конституції. Правопорушники планували тимчасово усунути від влади чинний уряд.

У Києві планували захопити Верховну Раду після святкування Дня Конституції

У Києві провокатори готували заворушення після Дня Конституції

“Під виглядом проведення так званого "віча" зловмисники планували оголосити про "усунення від влади" чинного військово-політичного керівництва України. Потім вони сподівалися захопити будівлю Верховної Ради України та заблокувати її роботу”, — прокоментували у СБУ.

У Києві планували захопити Верховну Раду після святкування Дня Конституції - фото 2

На чолі гурту стояв співзасновник відомої громадської організації, яка з 2015 року активно виражає антиукраїнські позиції. Для мобілізації людей організатори планували зібрати нібито мирні збори в центрі Києва, не розкриваючи мети мітингу.

Щоб реалізувати злочинний задум, головний організатор залучив кількох спільників – представників громадських організацій із Києва, Дніпра та інших регіонів.

Сили безпеки виявили та запобігли підготовці до заходів, під час яких було знайдено зброю, боєприпаси, а також засоби зв'язку з матеріалами, що підтверджують злочинні наміри затриманих.

У Києві планували захопити Верховну Раду після святкування Дня Конституції - фото 3

“Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманих про підозру за чч. 1, 2, 3 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії та заклики до дій, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади). Затриманим обрано запобіжний захід — утримання під вартою. Продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини