Головна Новини Політика України 2024 У Генштабі підтримали зауваження нардепів щодо ротації та винагороди бійців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі підтримали зауваження нардепів щодо ротації та винагороди бійців

Перед засіданням оборонного комітету Верховної Ради представники Генштабу розповіли нардепам про ситуацію на фронті, повідомив у Фейсбуці нардеп Олександр Федієнко. За його словами, ситуація залишається складною

15 березня 2024, 18:49
Поділіться публікацією:

Як повідомив Олександр Федієнко, представники Генштабу повідомили, що нове керівництво Збройних сил України продовжує проведення аудиту в ЗСУ. Також там розповіли, що вивільнені військові відправляються у передові частини.

У Генштабі підтримали зауваження нардепів щодо ротації та винагороди бійців

Олександр Федієнко

"Починають створювати умови щодо ротацій, основна мета дати військовим відпочити, та відновити боєздатність",
— розповів нардеп.

При цьому, за його словами, питання мобілізації не втрачає актуальності, адже противник нарощує свої мобілізаційний ресурс, готуючись до можливих проривів.

"Завдання стабілізувати лінію фронту, мати резерви, та не допустити втрати більше територій",
- підкреслив нардеп.

Також він повідомив, що у Генштабі підтримують "питання мотивації термінами на ротацію, гроші, пільги, самим військовим так і їх родинам".

Було прийняте рішення мотиваційний пакет для військових розглянути окремо.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати критикують норму законопроєтку про мобілізації щодо демобілізації військових через 36 місяців служби, але за згодою Генштабу. За їх словами, за таких обставин, військові будуть служити до закінчення війни. Разом з тим вище військове керівництво заявляє, що не може дозволити, аби під час війни була проведена демобілізація. Проте там погоджуються на проведення ротацій для того, щоб військові могли відпочити.

Відомо, що на фронті уже розпочався процес відведення деяких частин на ротацію. Зокрема, про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Окрім того, на фронт залучають нові підрозділи та підсилюють також тих військових, які воюють на найбільш гарячих напрямках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини