"Тупо помилився": нардеп пояснив, чому голосував за скандальний законопроєкт

Нардеп Дмитро Гурін перепросив за голосування за законопроєкт 11340, однак заявив, що не буде відкликати свій голос.

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Дмитро Гурін заявив, що помилився, коли голосував за скандальний законопроєкт 11340. Згідно з цим проєктом закону, корупціонери можуть піти на угоду зі слідством та відкупитись за корупційні злочини.

18 липня Верховна Рада підтримала законопроєкт 11340 у першому читані. Після публічної критики народний депутат Дмитро Гурін у соціальній мережі X заявив, що помилився під час голосування. Нардеп сказав, що йому соромно та у другому читані він буде голосувати проти скандального законопроєкту.

"Я проголосував за 11340 який дає можливість корупціонерам зливатись з кримінальних справ. Мій голос не був вирішальним, але це геть неважливо. Я тупо помилився, який сором, вперше таке, пробачте. Це перше читання, в другому голосую червоною", - пише Гурін.

На заклик активіста Сергія Стерненка відкликати свій голос, Дмитро Гурін відповів, "такої процедури немає", а потім додав, що можна написати заяву, "але вона ні на що не впливає".

Після коментарів під дописом Гурін кілька разів перепросив та пояснив, що "переплутав номери з законом про землі для сил оборони".

"Ладно, це перше читання, помилився і помилився. Слухайте, всі помиляються. Мені реально соромно, але цю помилку є як виправити, це було тільки перше читання", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, що законопроєкт 11340 передбачає, що у випадку визнання провини у корупційних злочинах можна буде укласти угоду зі слідством та заплати штраф відповідно від рівня скоєного злочину. Крім того, антикорупційна експертиза у висновках вказала, що законопроєкт має невідповідності в деяких нормах законопроєкту щодо корупційних ризиків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, який потрібно заплатити штраф, щоб "відкупитись" від корупційного злочину.

Також "Коментарі" писали, що у Центрі протидії корупції розкритикували законопроєкт 11340.