Головна Новини Політика України 2024 Стефанчука звинуватили у знущанні над українцями: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Стефанчука звинуватили у знущанні над українцями: про що мова

Стефанчук лобіює інтереси енергетиків

11 липня 2024, 17:54 comments5324
Поділіться публікацією:

На найближчому пленарному тижні Верховна Рада може розглянути у другому читанні законопроект авторства спікера Руслана Стефанчука, що передбачає скасування переходу з літнього на зимовий час і навпаки. Про це, зокрема, повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк.

Стефанчука звинуватили у знущанні над українцями: про що мова

Перевдення годинників

За його інформацією, згідно з попереднім порядком денним, на найближчому пленарному тижні Рада розгляне у другому читанні законопроект спікера №4201, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

При цьому член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич нагадав, що майже всі країни ЄС, які вже скасували такий перехід, обрали на цілий рік літній час.

"Натомість законопроект Стефанчука пропонує залишити в Україні на цілий рік зимовий час (GMT+2). Але цей варіант одразу після його появи називали лобізмом енергетиків, тому що зимовий час на весь рік в Україні — це більші витрати енергії, ніж літній час на весь рік в Україні (GMT+3). Майже риторичне питання: чи не знущанням є просування зимового часу на весь рік в теперішніх умовах?" — відзначив у Фейсбуці Панич.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у березні 2021 року Рада ухвалила у першому читанні проект закону "Про обчислення часу в Україні" (№4201). Законопроект передбачає встановлення та закріплення єдиного київського часу на території України та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

Тодішній перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук, автор законопроекту, наголосив, що це питання має регулюватися законами України, а не рішеннями уряду, як це є зараз. Він також зазначив, що перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на здоров'я громадян, а твердження, що переведення стрілок годинників сприяє енергозбереженню, є міфом.

Окрім того, "Коментарі" розповідали, як українці ставляться до переведення стрілок годинників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини