Головна Новини Політика України 2024 Стефанчук розповів, коли ВР встановить критерії справедливості у питанні захисту Вітчизни
commentss НОВИНИ Всі новини

Стефанчук розповів, коли ВР встановить критерії справедливості у питанні захисту Вітчизни

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону розповів про те, що є потенціал розглянути у другому читанні законопроєкт про мобілізацію уже на найближчому засіданні парламенту

3 квітня 2024, 20:43
Поділіться публікацією:

Як повідоми Русла Стефанчук оборонний комітет розглянув всі правки, які були внесені в законопроєкт про мобілізацію після першого читання.

Стефанчук розповів, коли ВР встановить критерії справедливості у питанні захисту Вітчизни

Руслан Стефанчук

За його інформацією, наразі йде підготовка порівняльної таблиці, яка необхідна для розгляду законопроєкту депутатами у другому читанні.

Стефанчук висловив сподівання, що уже на найближчому засіданні парламенту законопроєкт про мобілізації буде внесено для другого читання.

При цьому голова Верховної Ради підкреслив, що в Україні в питанні проведення мобілізації рухаються різними шляхами. Наприклад, був прийнятий закон про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років і президент Володимир Зеленський підписав його. Окрім того, додав Стефанчук, парламент проголосував законопроєкт про створення електронного кабінету військовозобов'язаного. Також, підкреслив спікер, народні депутати окремо ухвалили законопроєкт, яким встановлюються певні гарантії для українських військових.

За його словами, на даний момент Верховна Рада веде роботу, фактично, над четвертим законопроєктом.

"Це зміни до Закону про мобілізацію, де чітко будуть встановлені критерії справедливості щодо виконання громадянами України свого обов’язку захищати Вітчизну"
, — відзначив очільник Верховної Ради. 

Він підкреслив, що у депутатів таки буде потенціал на найближче засідання Ради винести його до парламентської зали.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді досі не можуть ухвалити законопроєкт про мобілізацію. Втім, відомо, що оборонний комітет уже завершив розгляд усіх 4269 правок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини