Головна Новини Політика України 2024 Стефанчук про економічне бронювання: Війна може стати справою тих, хто не може заплатити
commentss НОВИНИ Всі новини

Стефанчук про економічне бронювання: Війна може стати справою тих, хто не може заплатити

Стефанчук спрогнозував долю законопроектів про економічне бронювання

16 липня 2024, 20:58
Поділіться публікацією:

Жоден із зареєстрованих у Верховній Раді законопроектів щодо економічного бронювання від мобілізації наразі не має шансів на ухвалення, заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у кулуарах парламенту.

Стефанчук про економічне бронювання: Війна може стати справою тих, хто не може заплатити

Руслан Стефанчук

Стефанчук припустив, що жоден із законопроектів не отримає одностайної підтримки в залі, оскільки є три різні позиції.

За його словами, автори законопроектів повинні переконати колег у доцільності ухвалення того чи іншого проекту закону. При цьому Стефанчук підкреслив, що законопроекти повинні відповідати таким критеріям: ефективність ухвалення рішення про економічне бронювання; відсутність можливостей для зловживань, а також справедливість стосовно усіх громадян.

"Що стосується мене, я поки залишаюся, як і був, скептиком щодо реалізації цієї ідеї. Але ще раз кажу, що все в дискусіях. Мені потрібно конкретно цифри, конкретно математика, що ми з того отримаємо. І головне, чи забезпечить це рівність в українському суспільстві. Чи не буде того, що війна стане просто справою тих, хто не може сплатити. Я цього не хочу", — заявив Стефанчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що законопроекти про економічне бронювання у Верховній Раді можуть розглянути уже наступного тижня. Зокрема, є ідея збільшити військовий збір до 20 тис. грн за кожну заброньовану особу. Окрім того, також депутати пропонують застосувати модель з мінімальною заробітною платою від 36 тис. грн. І третій законопроект – гібридний.

Варто відзначити, що економічне бронювання нещадно критикують військові. За їх словами, ухилянти пропонують прийняти закон для ухилянтів і дати їм можливість відкупитися від армії за неповну тисячу доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини