Головна Новини Політика України 2024 Стало відомо, коли ВР остаточно поставить крапку у питанні мобілізації чоловік до 25 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли ВР остаточно поставить крапку у питанні мобілізації чоловік до 25 років

Верховна Рада має намір у вересні поставити крапку в питанні мобілізації чоловіків віком 18-25 років

21 серпня 2024, 12:16
Поділіться публікацією:

Як повідомив нардеп Олексій Гончаренко, заборона мобілізації чоловіків, яким 18-25 років буде розглянута на початку вересня. За його словами, це питання важливо "дотиснути", адже це питання насправді є великою проблемою.

Стало відомо, коли ВР остаточно поставить крапку у питанні мобілізації чоловік до 25 років

Мобілізація в Україні

Гончаренко каже, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що законопроект про заборону відправляти на фронт чоловіків у віці 18-25 років буде розглянуто на початку вересня, на першому засіданні.

За інформацією нардепа, перше засідання має відбутися за Конституцією 3 вересня.

"Окремо звернувся до Стефанчука, щоб було проінформовано про намір голосування за цей законопроект Міноборони, щоб вже зараз припинилась ця мобілізація 18-25 річних", — підкреслив Гончаренко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, народний депутат Ірина Фріз повідомила про правову колізію, вирішення якої блокується. За її словами, мова йде про мобілізацію осіб, які не досягли 25-ти річного віку. Як каже народна обраниця, після ухвалення низки законопроектів щодо мобілізації, стало відомо про випадки, коли після зміни статусу частково непридатного мобілізують осіб до 25 років. Наприклад, каже Фріз, при оновленні даних у ТЦК деяких студентів, які закінчують бакалаврат і зареєстровані на іспити у магістратуру, маючи тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, видане як обмежено придатному, направляють на ВЛК. Нардеп розповіла, що ця правова колізія призводить до того, що після проходження ВЛК, не зважаючи на вік, ці молоді люди можуть бути мобілізовані для несення військової служби під час воєнного стану.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини