Головна Новини Політика України 2024 Стало відомо, хто очолить українську делегацію на конференції з відновлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто очолить українську делегацію на конференції з відновлення

Українську делегацію на конференції з відновлення очолить міністр економіки Юлія Свириденко

10 червня 2024, 17:01
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський визначився зі складом делегації, яка представлятиме державу на третій конференції з відновлення України, що розпочинається 11 червня у Берліні. Зокрема, на сайті президента вказано, що делегацію очолить віце-прем’єр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Стало відомо, хто очолить українську делегацію на конференції з відновлення

Юлія Свириденко

Окрім неї до складу делегації увійдуть міністр енергетики Герман Галущенко, міністр соціальної політики Оксана Жолнович та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин. Окрім того, до Берліну поїдуть міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та міністр фінансів Сергій Марченко. Також до складу делегації увійдуть віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та перший заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков. Також у Берлін поїде заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма.

Втім відомо, що Свириденко за погодженням з міністерством закордонних справ може вносити зміни до складу делегації та включати туди радників та експертів. 

Крім того, Мінекономіки отримує розпорядження за погодженням з МЗС  затвердити вказівки делегації України для участі в Конференції з питань відновлення України (URC2024).

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про скандал, який стався довкола поїздки на конференцію з відновлення. Зокрема, як стало відомо, очільник уряду Денис Шмигаль не підписав відрядження керівнику агентства із відновлення Мустафі Найєму. Після цього він прийняв рішення звільнитися. Окрім того, він розповів, що протягом останніх восьми місяців уряд блокує роботу агентства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини