Головна Новини Політика України 2024 Стало відомо, хто із топ-лідерів світу приїде на саміт миру. Чи вдалося переконати Сі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто із топ-лідерів світу приїде на саміт миру. Чи вдалося переконати Сі

Україна продовжує роботу над організацією Глобального саміту миру в Швейцарі, повідомив нардеп Олександр Мережко. Він допустив, що саміт миру може особисто відвідати президент США Джо Байден

29 квітня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Триває робота, яка спрямована на підготовку першого Глобального саміту миру, який повинен відбутися у Швейцарії, відзначив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Стало відомо, хто із топ-лідерів світу приїде на саміт миру. Чи вдалося переконати Сі

Олександр Мережко

Як підкреслив народний депутат, участь в цьому саміті точно візьмуть всі найбільші партнери України. За його словами, не виключено, що в Швейцарію особисто прийде президент Сполучених Штатів Джо Байден. Втім, додав політик, Україні дуже важливо залучити до участі в саміті країни так званого  глобального Півдня, а також держави-члени Великої двадцятки, зокрема, мова йде про  Індію та Китай.

Як підкреслив Мережко, є надія на те, що Києву вдасться переконати Пекін взяти участь у Глобальному саміті миру.

"Це була б вагома дипломатична перемога України",
- підкреслив політик.

За його словами, правда в тому, що більшість світових країн вимагають якомога швидшого миру та повного відновлення територіальної цілісності України.

Окрім того, Мережко прокоментував підготовку 14 пакету санкцій проти країни-агресора Росії, який готують країни Європейського Союзу. Політик висловив сподівання, що це санкційний пакет зможе  вирішити питання щодо заборони російського імпорту. Також, говорить нардеп, добре було б, якби в ньому було розширене коло фізичних та юридичних осіб РФ, проти яких застосували б економічні санкції.

Мережко підкреслив, що є велика необхідність у зупиненні виробництва зброї РФ, тому в цьому контексті надзвичайно важливим є питання введення вторинних санкцій.

"Тобто необхідна зміна концепції санкційного механізму та санкційної політики",
- підкреслив Мережко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що немає альтернативи "формулі миру" президента Володимира Зеленського, яку будуть розглядати на Глобальному саміті миру в Швейцарії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини