Головна Новини Політика України 2024 Скасування демобілізації. В Міноборони пояснили, чому просили депутатів піти на цей крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Скасування демобілізації. В Міноборони пояснили, чому просили депутатів піти на цей крок

Речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемерафону пояснив, чому Генштаб попросив депутатів прибрати із законопроєкту про мобілізацію норму про демобілізацію військових. За його словами, неможна приймати поспішні рішення

10 квітня 2024, 20:21
Поділіться публікацією:

Дмитро Лазуткін відзначив, що в законопроєкті про мобілізацію, дійсно, була норма про демобілізацію військових за рішенням Ставки після 36 місяців служби. Проте, за його словами, Генштаб, який володіє оперативною ситуацією, попросив народних депутатів виключити цю норму із законопроєкту про мобілізацію.

Скасування демобілізації. В Міноборони пояснили, чому просили депутатів піти на цей крок

Військові на фронті

"Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень"
, — підкреслив Лазуткін, при цьому він додав, що із цього приводу існує багато популістських думок.

Речник Міноборони підкреслив, що зараз окупанти активно наступають по всій лінії фронту. В таких умовах, підкреслив Лазуткін, не можна йти на послаблення Сил оборони.

При цьому він підкреслив, що депутати отримали доручення підготувати окремий законопроєкт, який буде стосуватися виключно демобілізації та ротації. За його словами, цілком зрозумілим є те, що військові, які тримають фронт з 2022 року, втомилися. Проте, додав Лазуткін, Збройним силам вкрай потрібне поповнення і з цим не потрібно зволікати.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що виключення норми про демобілізацію військових після 36 місяців служби, викликало шквал критики. Багато експертів не розуміли, навіщо влада пішла на такий крок, адже президент Володимир Зеленський неодноразового говорив про важливість демобілізації та ротації.

Після цього, в соцмережах навіть почали лунати заклики, щоб військові влаштували бунт на фронті. При цьому, як вважають експерти, такими ініціаторами протестів повинні зайнятися спецслужби, адже такі дії шкодять обороноздатності країни і грають на користь ворога.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини