Головна Новини Політика України 2024 Сісти можуть всі. Чи є шанс на прийняття скандального законопроєкту Безуглої-Третьякової
commentss НОВИНИ Всі новини

Сісти можуть всі. Чи є шанс на прийняття скандального законопроєкту Безуглої-Третьякової

В Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується кидати за грати на 12 років за «привласнення громадянином державних функцій». Експерти критикують таку ініціативу і говорять, що від неї тхне КНДР

26 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Народні депутати Мар’яна Безугла та Галина Третьякова зареєстрували законопроєкт, яким пропонують давати 12 років тюрми "за привласнення громадянином державних функцій і представлення України на міжнародних заходах, у тому числі в листуваннях і телефонних розмовах без погоджень у визначеному законом порядку".

Сісти можуть всі. Чи є шанс на прийняття скандального законопроєкту Безуглої-Третьякової

Мар'яна Безугла

Тобто, відзначають експерти, цей законопроєкт несе загрозу всім політикам та громадським активістам, які на міжнародних площадках відстоюють інтереси держави, ведуть адвокацію та домагаються більшої підтримки України комунікуючи з західними політиками, громадськими організаціями, лідерами суспільної думки та впливовими інституціями.

"Потенційно сісти можуть всі — громадські активісти, які ведуть адвокацію України, депутати за спілкування з іноземними колегами, українці за участь в галузевих конференціях. Бо раптом якусь їх заяву якась Марʼяна розцінить як привласнення державних функцій",
— відзначила у Фейсбуці нардеп Ірина Геращенко.

При цьому вона не розуміє, як і хто визначатиме право громадян брати участь в конференціях і цензурувати листування та телефонні розмови.

"Схоже, ОП вирішив чужими руками, зокрема авторками цієї бздури, депутатками Безуглою і Третяковою, ще більше закрутити гайки",
— додала нардеп.

Хоча екс-народний депутат Борислав Береза іронізує, що насправді законопроєкт спрямований проти голови Офісу президента Андрія Єрмака, який перебирає на себе невластиві його посаді функції.

При цьому народний депутат Ярослав Железняк вважає, що немає жодного шансу того, що ця ініціатива буде прийнята парламентом. За його словами, справа не дійде навіть до її розгляду.

Втім, як вважає політолог Олексій Панич, мова йде про те, що "Слуги народу" просто тестують громадську думку.

"Фірмовий стиль зондажу громадської думки "слугами": "розвідка ідіотизмом"
, — відзначив у Фейсбуці експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, згідно якого у в’язницю можуть потрапити багато українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини