Головна Новини Політика України 2024 Розслідування катастрофи F-16: експерт розповів тривожні деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідування катастрофи F-16: експерт розповів тривожні деталі

Перший винищувач F-16, який зазнав катастрофи в Україні, оповитий мовчанням: що приховують від суспільства

8 вересня 2024, 16:32 comments1791
Поділіться публікацією:

Валерій Романенко, провідний науковий співробітник Державного музею авіації, в ефірі "Радіо NV" поділився тривожними подробицями про розслідування щодо катастрофи F-16 . За його словами, поточне розслідування "трошки буксує", а громадськість досі залишається у незнанні про реальні причини події.      

Розслідування катастрофи F-16: експерт розповів тривожні деталі

Справжня причина аварії F-16

"Маємо з'ясувати причини. Після цього опрацювати версію, прийнятну для суспільства. Зараз, на другому етапі, вона трошки буксує", — сказав Романенко.

Романенко зазначив, що за часів СРСР існувало три типи розслідувань авіакатастроф: реальне, офіційне та те, що призначалося для громадськості. У сучасній Україні, де авіапромисловості практично не залишилося, лишаються лише дві можливості — реальна причина та версія для суспільства. При цьому, як стверджує експерт, Повітряні сили ЗСУ вже давно розібралися у ситуації, але інформація не ділиться із громадянами.                

"Третій варіант. Готується варіант, який би влаштував суспільство і не лише наше", — додав Романенко.

Раніше “Коментарі” писали, що у відповідь на недавню авіакатастрофу винищувача F-16, яка забрала життя українського пілота, Міністр оборони України Рустем Умеров офіційно спростував будь-який зв'язок між трагічним інцидентом та звільненням командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Командування Сил безпілотних систем ЗС України прокоментувало скандальне призначення начальником штабу Романа Гладкого. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій у Facebook ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини