Головна Новини Політика України 2024 Росія повинна відповісти: Зеленський зробив різку заяву щодо покарання агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія повинна відповісти: Зеленський зробив різку заяву щодо покарання агресора

Зеленський повідомив, що Україна хоче не тільки миру і відновлення територіальної цілісності, а і справедливого покарання для РФ

22 вересня 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні розповів, що розпочав візит у Сполучені Штати. За його словами, спершу він відвідає Пенсильванію, далі Нью-Йорк, а потім – Вашингтон.

Росія повинна відповісти: Зеленський зробив різку заяву щодо покарання агресора

Володимир Зеленський

Президент повідомив, що у Штатах буде представлено план перемоги України у війні, і першим цей план побачить Джо Байден. Також план буде представлено Конгресу та обидвом кандидатам в президенти США.

"Америка має всю достатню силу, щоб разом з Україною, разом із нашими союзниками та партнерами забезпечити те, чого ми прагнемо найбільше. Нам потрібен мир. Саме так, як передбачено Формулою миру. Саме так, як передбачено Статутом ООН. Ми все для цього робимо", — підкреслив Зеленський.

За його словами, Україні потрібна підтримка партнерів, зброя та примус Росії до миру. А також Україна хоче справедливості, яка полягає в тому, що РФ повинна відповісти за війну та відчула її наслідки.

"Саме зараз визначається, що буде спадщиною нинішнього покоління державних лідерів. Тих, хто у найвищих кабінетах", — сказав Зеленський.

Також президент розповів, що протягом найближчого часу він матиме низку зустрічей із лідерами країн Глобального Півдня, Великої сімки, Європи, з керівниками міжнародних організацій – із багатьма, хто допомагає консолідувати світ.

"Справжній мир і справжня перемога України та міжнародного права – ось що нам потрібно", — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський прибув до Нью-Йорка, де візьме участь у заходах тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН. Відомо, що заплановані двосторонні зустрічі з лідерами держав, представниками міжнародних організацій та керівниками американських компаній для обговорення енергетичних потреб України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини