Головна Новини Політика України 2024 Рейтинг зарплат світових лідерів: яке місце в ньому посідає Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг зарплат світових лідерів: яке місце в ньому посідає Зеленський

Зеленський, порівняно із лідерами Сінгапуру, Швейцарії чи Німеччини заробляє буквально «мізер»

сьогодні, 14:33
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський посідає скромну позицію у світовому рейтингу доходів державних лідерів, поступаючись багатьом колегам. Найвищі зарплати мають прем’єр-міністр Сінгапуру, президентка Швейцарії та прем’єр Австралії, пише ТСН.

Рейтинг зарплат світових лідерів: яке місце в ньому посідає Зеленський

Зеленський з дружиною

За інформацією видання, Володимир Зеленський нещодавно оприлюднив свої декларації за 2021 та 2022 роки, які включають інформацію про його доходи, майно та фінансові зобов’язання. Згідно з деклараціями, зарплата президента України за рік становила 336 тисяч гривень, або близько 28 тисяч гривень на місяць, без врахування надбавок та премій.

Згідно з декларацією за 2021 рік, загальні доходи Володимира Зеленського та його родини становили 10 мільйонів 824 507 гривень. З них 5 359 600 гривень надійшли від продажу облігацій внутрішньої державної позики. При цьому вказується, що основними джерелами доходів сім'ї Зеленського у 2021 році були заробітна плата, відсотки від банківських вкладів та дохід від оренди нерухомості, що загалом склало 5 464 907 гривень.

Якщо порівнювати доходи, родини президента в 2021 році з 2020, то вони скоротилися на майже 12 мільйонів гривень. При цьому залишок грошових коштів на кінець 2021 року також зменшився.

При цьому відомо, що найвищу зарплату серед світових лідерів отримує прем’єр-міністр Сінгапуру Лоуренс Вонг, чий річний дохід перевищує 1,5 мільйона доларів. Це майже вдвічі більше, ніж у президентки Швейцарії Віоли Амгерд, яка посідає друге місце з річною зарплатою 570 тисяч доларів. На третьому місці прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе, який заробляє понад 413 тисяч доларів на рік. Президент США Джо Байден із зарплатою 400 тисяч доларів займає четверте місце, а канцлер Німеччини Олаф Шольц — десяте з майже 294 тисячами доларів на рік.

Проте, якщо порівняти зарплати лідерів з рівнем ВВП на душу населення, то перші місця у цьому рейтингу посідають африканські країни. Наприклад, президент Кенії Вільям Рутто отримує 141 тисячу доларів на рік, що становить майже 2000% від ВВП на душу населення в країні. Подібні показники мають лідери Танзанії та Південноафриканської Республіки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у 2021 році Зеленський не отримував надбавок і премій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини