Головна Новини Політика України 2024 Проти Шабуніна відкрили провадження за ухилянство. Він розповів, як захищав Київщину
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти Шабуніна відкрили провадження за ухилянство. Він розповів, як захищав Київщину

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти голови правління «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна за двома кримінальними провадженнями, одне з яких – ухиляння від військової служби

13 березня 2024, 18:44
Поділіться публікацією:

Як повідомила речниця із комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, кримінально провадження проти Шабуніна були відкриті на вимогу Шевченківського суду Києва.

Проти Шабуніна відкрили провадження за ухилянство. Він розповів, як захищав Київщину

Віталій Шабунін

За її словами, ДБР ще у жовтні минулого року отримало заяву від голови громадської організації "Громадська рада доброчесності" Ростислава Кравця щодо можливих протиправних дій Шабуніна. Проте, підкреслила Сапьня, ДБР вирішило провести перевірку фактів, які були викладені у заяві, на достовірність. Саме тому ДБР надіслало заяву до Центрального управління військової служби правопорядку у Києві та Київській області з проханням провести службове розслідування. Але події почали розгоратися надто швидко, буквально за кілька тижнів надійшла ухвала від суду, яка і зобов’язала слідство внести відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Разом з тим, Шабунін розповів, що на другий день повномасштабного вторгнення Росії, він добровільно мобілізувався в ТрО ЗСУ для захисту столиці.

Після вибиття росіян з Київщини його служба була сфокусована на виконанні поставлених завдань іншого характеру, як то реформування тилового та збройного забезпечення Сил оборони, а також ліквідування ключових корупційних схем.

Також Шабунін розповів, що він працював над розвитком цифрових систем ЗСУ. Окрім того, за його словами, він приймав участь в окремих проєктах — забезпечення Сил оборони засобами звʼязку чи допомога військовим стартапам.

Шабунін стверджує, що для виконання цих завдань його відкомандировували в НАЗК і спеціалізовані центри Міноборони та Генштабу.

"У зоні бойових дій на сході я перебував як у складі 207-го батальйону ТрО (минуле літо — початок осені), так і раніше під час описаних вище відкомандирувань з нього",
- додав Шабунін.

За його словами, востаннє він повернувся зі сходу – восени разом з усім 207-м батальйоном, який вивели на ротацію і після повернення перевівся в інший підрозділ Сил оборони.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, як вармії поступово відмовляються від паперів на користь цифровізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини