Головна Новини Політика України 2024 Працівників можуть звільнити, якщо у них є родичі на окупованих територіях. Деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Працівників можуть звільнити, якщо у них є родичі на окупованих територіях. Деталі

У Верховній Раді ухвалили закон, який дозволяє звільнити працівників, якщо вони не повідомили роботодавця про те, що мають родичів в РФ чи на окупованих територіях. Механізм такого звільнення має розробити уряд

29 квітня 2024, 14:42
Поділіться публікацією:

Верховною Радою ухвалено закон №7731, згідно з яким підставою для звільнення працівника може стати те, що він не повідомив роботодавця про родичів чи інших близьких осіб, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.  

Працівників можуть звільнити, якщо у них є родичі на окупованих територіях. Деталі

Тарас Тарасенко

За інформацією члена Комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Тараса Тарасенка, звільнення робітників за колабораціонізм буде відбуватися виключно за згодою профспілок.

Тарасенко підкреслив, що завдяки ухваленому народними депутатами закону роботодавець отримує додаткові підстави звільняти працівників за колабораціонізм. Втім, уряд повинен протягом трьох місяців розробити детальні правила таких ймовірних звільнень.

Як вважає народний депутат, в умовах війни потрібно створювати нові рамки для того, щоб роботодавці могли забезпечувати безпеку підприємства, особливо це актуально для підприємств критичної інфраструктури.

При цьому Тарсенко запевнив, що правила, які будуть згодом розроблені урядом, обов’язково погодять з Асоціацією роботодавців України та профспілками.

"Ми передбачили, що звільнення колаборантів може відбуватися виключно за згодою профспілок",
- підкреслив нардеп і додав, що в цьому питанні необхідно буде шукати баланс між інтересами держави та забезпеченням прав людей.

Окрім того, закон пропонує введення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для держави, та на об’єктах критичної інфраструктури. Як відзначив народний депутат ці правила передбачають, що працівники повинні надати інформацію про наявні у них зв’язки з фізичними особами на території Росії або на тимчасово окупованій території України. Окрім того, працівники повинні взяти на себе зобов'язання зберігати в таємниці інформацію, яка має обмежений доступ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ організувала розсилки, в яких пропонує співпрацю за гроші.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини