Головна Новини Політика України 2024 Парламентська криза в Україні: що не так з ВРУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламентська криза в Україні: що не так з ВРУ

Влада фактично втратила монобільшість у парламенті

19 березня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді відсутня монобільшість, що свідчить про наявність в Україні парламентської кризи, заявив політолог Ігор Рейтерович.

Парламентська криза в Україні: що не так з ВРУ

Рада двічі продовжувала собі вихідні. Фото з відкритих джерел

"В Україні зараз класична парламентська криза. Нещодавнє засідання ВРУ показало відсутність монобільшості. Депутати зібралися, трохи поголосували, вийшли під час повітряної тривоги, а після тривоги, за словами депутатів від "Слуги народу", щонайменше 50 їхніх колег зникли. Депутати просто зібрали речі і пішли, через що Руслан Стефанчук змушений був закрити засідання парламенту, розуміючи, що в залі немає 226 голосів за ухвалення рішення про відновлення роботи. Це кричуща ситуація, на яку необхідно реагувати", – сказав політолог.

За словами Ігоря Рейтеровича, проблему парламентської кризи необхідно виносити у публічну площину.

"Якщо у парламенті відсутня монобільшість, про це потрібно говорити максимально публічно. Таким чином президент може надати нового імпульсу консолідації депутатів та принаймні покаже, що розуміє ступінь існуючої небезпеки", – відзначив політолог.

Альтернативним кроком, на думку політолога, може бути офіційний запуск процедури формування нової коаліції у ВРУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з аналізом даних Пенсійного фонду і Фонду соціального страхування РФ, між 2022 і 2023 роками відбулося рекордне зростання кількості російських чоловіків у віці 31-59 років з інвалідністю. У 2022 році в РФ офіційно налічувалося 1,67 млн чоловіків з інвалідністю, однак вже у 2023 році це число зросло на 507 тис. осіб або на 30%.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Кремлю потрібна президентська виборча кампанія з переобрання Володимира Путіна, щоби легітимізувати війну РФ проти України, переконаний політтехнолог Олег Постернак. "Президентська кампанія в Росії — це не про легітимність Путіна. Це про легітимність війни. Йому потрібен особистий результат для його маніпулятивної інтерпретації як результату підтримки війни", — наголосив політтехнолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини