Головна Новини Політика України 2024 Особиста забаганка Зеленського. Влада «нецивілізованим» способом намагається повернути чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

Особиста забаганка Зеленського. Влада «нецивілізованим» способом намагається повернути чоловіків

Особистою забаганкою президента Володимира Зеленського назвав заборону надавати чоловікам консульські послуги за кордоном нардеп Володимир В’ятрович. Таким чином влада хоче повернути чоловіків в Україну

25 квітня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Абсолютно шкідливою назвав заборону консольних послуг і видачу паспортів для чоловіків, які перебувають за кордоном, народний депутат Володимир Вятрович. За його словами, насправді є міфом те, що буцімто всі чоловіки за межами України є ухилянтами. Він підкреслює, що значна частина чоловіків уже багато років живе та працює за кордоном.

Особиста забаганка Зеленського. Влада «нецивілізованим» способом намагається повернути чоловіків

Володимир В'ятрович

Окрім того, він вважає, що багато українців за кордоном підтримують Україну та допомагають їй.

Втім, відзначає нардеп, нібито влада протягом останнього часу почала нагнітати "класову ненависть" до тих чоловіків, які зараз знаходяться за межами України.

При цьому Вятрович звернув увагу на те, що українських чоловіків за кордоном намагаються звинуватити в тому, в чому їх вини абсолютно немає. Як підкреслив нардеп, згідно статті 36 закону "Про військовий обов’язок і військову службу" військовий облік громадян України, які проживають за кордоном, не ведеться.

Саме тому, додав політик, значна частина українців за кордоном не мають військово-облікових документів.

"Але ні їхньої вини, ні порушення закону в цьому нема. Позбавлення їх консульських послуг є абсурдним і протиправним",
- вважає нардеп.

При цьому він стверджує, що лист заступник міністра закордонних справ Андрія Сибіги з вимогою зупинити надання консульських послуг, є сваволею, за якою буцімто стоїть забаганка особисто президента Володимира Зеленського.

Як каже нардеп у МЗС виправдовують свої дії новим законом про мобілізацію, проте він набуває чинності 18 травня, і до того часу міністерство повинно діяти згідно із законом, тобто продовжувати надавати консульські послуги чоловікам.

"Жоден закон, у т.ч. новий закон про мобілізацію, не забороняє громадянам отримувати паспорти за кордоном. Тож урядова постанова від 23 квітня, яка не дозволяє видавати чоловікам паспорти за кордоном, незважаючи на те, чи стоїть людина на військовому обліку – тим більше є протиправною і шкідницькою",
— заявив нардеп.

Він припускає, що своїми діями влада просто хоче змусити українських чоловіків повернутися додому. Проте, політик вважає, що насправді результат буде цілковито протилежним.

"Абсолютна більшість із них не кине роботу, навчання, дружин, дітей чи батьків, щоб поїхати в подорож в один кінець в Україну прямо зараз",
— додав політик.

За його словами, своїми діями влада просто деморалізує своїх громадян і може у перспективі поглибити демографічну кризу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова МЗС Дмитро Кулеба вважає недопустимим той факт, що одні чоловіки воюють, а інші відпочивають в ресторанах за кордоном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 квітня 2024, 12:00

Завозьте таджиків туркменів адаптуйте їх до мова сектантська віра кричалка і мобілізуйте. Ви ж не помічаєте ухилянтів0: чиновників клоунів послідовників Геббельса, 16000 охоронців АТБ які контролюють жінок касирів. Як у біблійні часи жінка була ненадійним свідком так у атбшні часи жінка є ненадійним касиром тому потребує чоловічого контролю. Також з мільйона 800 000 так і не були на фронті вони частину платні передають по вертикалі, щоб їх лишали подалі від фронту. Купа піксельних чоловічків вештається містами хто вони чому не на фронті?


Новини