Головна Новини Політика України 2024 Одні крадуть, інші тупі, терті втратили самостійність. Влада нічого не робить, щоб знайти гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Одні крадуть, інші тупі, терті втратили самостійність. Влада нічого не робить, щоб знайти гроші

Наступного року Україна отримає не просто діру, а прірву в бюджеті, яка становитиме 600 млрд гривень, вважає нардеп Ярослав Железняк. Розуміючи це, влада нічого не робиться, щоб виправити ситуацію

9 квітня 2024, 12:00 comments1584
Поділіться публікацією:

Мінімум в наступному році, і те за умови, якщо дуже пощастить, на Україну очікує фінансова криза, про це у Фейсбуці повідомив нардеп Ярослав Железняк. За його підрахунками, в бюджеті на наступний рік не вистачатиме 10-15 млрд доларів зовнішнього фінансування, це приблизно 400-600 млрд грн.

Одні крадуть, інші тупі, терті втратили самостійність. Влада нічого не робить, щоб знайти гроші

Ярослав Железняк

Тобто, підкреслив народний депутат, зараз є час до 2025-го для того, щоб встигнути знайти власні ресурси, щоб закрити цю прірву. На його думку, у такій ситуації, всі сили і ідеї, які не йдуть безпосередньо на війну, повинні бути задіяні для того, щоб відшукати внутрішній ресурс такого обсягу.

"І ось, поки, через 3,5 місяці року ми для досягнення цієї цілі зробили рівно нічого. Просто нуль",
— заявив Железняк.

За його словами, не наведено порядок з БЕБ та митницею. Ба більше, підкреслює нардеп, влада  не може дати раду навіть з нелегальними цигарками чи паливом. За його словами, ще одним чудовим прикладом, є ситуація довкола грального бізнесу, коли всі зробили вигляд, що буцімто дізналися про проблему лише після того, коли піднявся скандал.

При цьому нардеп пояснив, чому так відбувається, на прикладі БЕБ, в запуску роботи якого зацікавлена в першу чергу саме Україна. Так от, відзначає політик, одні крадуть на ньому і вливають у вуха президенту Володимиру Зеленському, що "злі американці" хочуть забрати у нього ефективний інструмент. Інші, додав нардеп "тупі і безвідмовні", які працюють за командою. Є й такі, додав Железняк, які давно втратили субʼєктність та самоповагу, тому намагаються безмовно виконати наказ перших у версії тупих.

Як каже нардеп, те саме відбувається з митницею.

"Ок, простіше, закон про боротьбу з нелегальним паливом лежить в Раді майже 3 місяці, закон про зерно більше ніж півроку, закон про гральний бізнес лежав майже рік"
, — заявив нардеп.

При цьому, додав політик, у середині вересня, коли потрібно буде вносити проєкт бюджету на наступний рік, всі ці люди, які марнували час, будуть із сумними обличчями розповідати, що ось "несподівано" виникли проблеми із бюджетом, тому потрібно скорочувати видатки, в тому числі і соціальні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в США ніяк не можуть ухвалити рішення про виділення допомоги Україні. Буцімто навіть Джо Байден опустив руки у цьому питанні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини