Головна Новини Політика України 2024 Ні батога, ні пряника. Ухилянти без серйозних санкцій, нові мобілізовані без мотивації
commentss НОВИНИ Всі новини

Ні батога, ні пряника. Ухилянти без серйозних санкцій, нові мобілізовані без мотивації

Оборонний комітет вирішив, що достатньою мірою для покарання ухилянтів стане обмеження їх у праві керування транспортними засобами. Також були скасовані деякі мотиваційні норми для нових мобілізованих

10 квітня 2024, 12:00 comments1212
Поділіться публікацією:

Оборонний комітет визначився з тим, як карати чоловіків, які ухиляються від мобілізації. Як повідомила у Фейсбуці нардеп Ірина Фріз, їх обмежать у праві користування транспортними засобами під час дії воєнного стану.

Ні батога, ні пряника. Ухилянти без серйозних санкцій, нові мобілізовані без мотивації

Мобілізація в Україні

"Встановлення тимчасових обмежень ухилянтів за позовом територіального центру комплектування та соціальної підтримки про виконання обов’язку (обов’язків) військовозобов’язаним, резервістом у праві керування транспортними засобами, крім випадків коли встановлення такого обмеження позбавляє особу основного законного джерела засобів для існування або транспортний засіб використовується у зв’язку з інвалідністю чи перебуванням на утриманні особи з інвалідністю I, II групи, визнаної в установленому порядку, або дитини з інвалідністю"
, — повідомила нардеп.

Окрім цього, додала вона, були скасовані попередньо схвалені мотиваційні норми, а саме: одноразова доплата у розмірі 70 тисяч гривень військовослужбовцям, які перебувають на "нулі". Тобто підкреслила  нардеп, цю норму виключили.

Також, за її інформацією, скасована пропозиція щомісячно виплачувати винагороду за особливості проходження служби у розмірі 10 000 гривень. Окрім того, оборонний комітет вирішив не встановлювати фіксовану плату за знищення техніки ворога.

"Проте встановили на рівні закону виплату від 4 до 300 розмірів прожиткового мінімуму за знищене(захоплене) озброєння"
, — додала нардеп.

У свою чергу військовий Юрій Гудименко вважає, що законопроєкт про мобілізацію залишився без змін.

"По мобілізації: ані серйозних санкцій для ухилянтів ("кнут"), ані серйозних преференцій для нових мобілізованих ("пряник") в законопроекті немає. Отже, не буде і очікуваного результату – притоку нових бійців. По демобілізації: її не буде. Отже, буде неочікуваний результат – збільшення кількості СЗЧ, куплених рішень ВЛК, неповернень з відпусток. Що ж, в цьому столітті ми ще країну не про*обували"
, — відзначив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що оборонний комітет відмовився проводити демобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини