Головна Новини Політика України 2024 Неочікуване рішення: стало відомо, хто може стати віце-прем’єром з відновлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Неочікуване рішення: стало відомо, хто може стати віце-прем’єром з відновлення

Цього тижня Верховна Рада повинна призначити міністрів інфраструктури та регіональної політики, а також віце-прем‘єра по відбудові України. Ймовірно, одну із ключових посад займе СЕО «Нафтогазу» Олексій Чернишов

3 червня 2024, 11:42 comments1239
Поділіться публікацією:

Через тиждень, 11 червня, в Берліні повинна відбутися Міжнародна конференція з питань відновлення України, проте в Україні досі немає людини, яка відповідає за відбудову, відзначає народний депутат Ярослав Железняк і додає, що вся це ситуація виглядає дивно.

Неочікуване рішення: стало відомо, хто може стати віце-прем’єром з відновлення

Олексій Чернишов

За його словами, очікується, що протягом четвертого-шостого червня у Верховній Раді мають призначити двох міністрів: інфраструктури та регіональної політики.

"Поки всі чекають повернення Президента чи хоча б чіткої команди, то начебто фаворити всі що і були: Олексій Кулеба піде з заступника ОП на міністра. Замість нього посаду заступника ОП займе один з очільників областей. Навіть сказав би максимально західної області",
— повідомив Железняк.

За інформацією політика, другим кандидатом на інше міністерство є Олексій Чернишов — СЕО "Нафтогазу".

"Не знаю як вони будуть розрулювати призначення нового СЕО у НАК- згідно нового закону це через Наглядову Раду, але як раз буде тест",
- відзначив народний депутат.

При цьому він підкреслив, що серед цих двох кандидатів треба буде обрати того, хто стане ще і віце-прем’єром по відбудові. Сам Железняк вважає, що найймовірніше цю посаду займе Чернишов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 9 травня Верховна Рада 272 голосами звільнила Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

При цьому, як підкреслював керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, ті, хто "знесли" Кубракова і його команду бʼють саме по довірі західних еліт до української влади. Саме від неї і буде залежати виділення коштів на відновлення України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини