Головна Новини Політика України 2024 "Не всі хочуть боротися": президент Зеленський про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не всі хочуть боротися": президент Зеленський про мобілізацію

Президент України Володимир Зеленський поділився своїми роздумами щодо мобілізації

1 червня 2024, 17:20 comments2007
Поділіться публікацією:








В інтерв'ю британському виданню The Guardian президент України Володимир Зеленський прокоментував одну із найболючіших тем України — необхідність мобілізації. Сотні тисяч українців добровільно вирушили на фронт на початку військового конфлікту, але сьогодні ця хвиля патріотизму, здається, зникла.

"Не всі хочуть боротися": президент Зеленський про мобілізацію

Зеленський заявив, що розуміє українців, які не хочуть воювати

Президент, зазвичай відкритий та невимушений, став серйозним, коли мова зайшла про мобілізацію. Згадуючи нещодавню зустріч у Португалії із вдовою українського бійця, Зеленський поділився:

"Я їй відверто сказав: "Ми повинні зробити все, щоб якнайшвидше закінчилася війна. І мені дуже шкода, що ви втратили чоловіка. Він герой, і він як герой не тільки для вас, але і для всіх нас. Але ми не можемо сказати, що лише спочатку були патріоти. Тому що якщо патріотів на передовій більше немає, то чому Путін нас досі не окупував і не зрівняв остаточно?” — сказав Зеленський.


Зеленський визнав, що після двох із половиною років конфлікту "енергія війни неминуче змінилася". Він також висловив розуміння тих, хто вагається йти воювати: "Це люди, всі ми люди".

При цьому президент підкреслив неминучість мобілізації, згадуючи тих, хто вже перебуває на передовій: "Іноді зустрічаються ті, хто не хоче брати участь у війні, хтось боїться. Але це не означає, що всі здаються, як це було раніше".

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський згоден з тим, що сума, виділена Конгресом США, велика, і укомплектувати бригади "просто та швидко", але "цієї швидкості не вистачає Заходу". Повільна допомога від США дуже гальмує готовність ЗСУ ефективно відбивати атаки агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Зеленський розповів в інтерв'ю "The Guargian".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини