Головна Новини Політика України 2024 Не просто звільнення. Чого добивається Банкова «завівши кримінал» на міністра сільського господарства
commentss НОВИНИ Всі новини

Не просто звільнення. Чого добивається Банкова «завівши кримінал» на міністра сільського господарства

Завівши кримінал проти міністра сільського господарства Миколи Сольського за справу п’ятирічної давності, Банкова, очевидно, добивається не тільки його відставки, відзначив у Фейсбуці політолог Віталій Кулик

23 квітня 2024, 12:58
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що детективами НАБУ була викрита схема із приводу заволодіння державними землями в Сумській області. Мова йде про загальну площу у близько 2,5 тис. Також детективи зуміли запобігти спробі заволодіння ще близько 3,3 тис. га.

Не просто звільнення. Чого добивається Банкова «завівши кримінал» на міністра сільського господарства

Микола Сольський

При цьому в прес-службу Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) заявили, що злочинну групу очолив міністр сільського господарства Микола Сольський, до її складу також входити топ-посадовці Держгеокадастру.

Відомо, що прокурор уже повідомив міністру Сольському підозру про заволодіння землею на Сумщині площею близько 2,5 тис. га вартістю 291 млн гривень та спробі заволодіння землею площею близько 3,3 тис. га ще на 190 млн гривень.

При цьому політолог Віталій Кулик припускає, що справу 5-6 річної давності підняли не тільки заради того, щоб відправити Сольського у відставку.

"НАБУ вручило підозру міністру АПК Сольському. Справа 5-6 річної давнини й її суть явно не передбачає продовження. Впевнений, що таким чином дехто на Банковій намагається не просто відправити у відставку міністра, а ліквідувати саме міністерство, обʼєднавши з мінекономом. Війна у владі загострилася… Фронт? Ні, не чули",
- відзначив у Фейсбуці експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за повідомленням САП, вдалося викрити злочинну схему заволодіння державною землею. Оборудку буцімто вигадав та втілив у життя міністр сільського господарства Микола Сольский. 

За повідомленням САП, у межах розслідування вдалося встановити, що ще у 2017 році Сольский у змові з головою Держгеокадастру України та кураторами органів Держгеокадастру вирішив заволодіти землею, яка перебувала у користуванні двох держпідприємств на Сумщині. Для цього він зробив ряд кроків, щоб добитися свого.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини