Головна Новини Політика України 2024 Не мільйони, а тисячі: скільки насправді заробляє голова "Укренерго"
commentss НОВИНИ Всі новини

Не мільйони, а тисячі: скільки насправді заробляє голова "Укренерго"

Зарплата Володимира Кудрицького залишається незмінною з 2020 року

27 червня 2024, 15:25
Поділіться публікацією:

Останніми днями українські соціальні мережі та медіа активно обговорюють зарплату голови правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького. Користувачі написали, що чиновник нібито заробляє близько двох мільйонів гривень на місяць. Однак у офіційному інтерв'ю Кудрицький спростував ці дані.

Не мільйони, а тисячі: скільки насправді заробляє голова "Укренерго"

Глава "Укренерго" заробляє приблизно 420 тисяч гривень на місяць

"Мою зарплату мені встановила Наглядова рада у 2020 році при призначенні на посаду. Я заробляю приблизно 420 тисяч гривень на місяць після сплати податків", – наголосив він.

Володимир Кудрицький заявив, що його зарплата не змінювалася протягом кількох років. У той час, як середня заробітна плата персоналу компанії за цей же період збільшилася на 70%.

"Цю інформацію переважно розганяли люди, які себе називають політологами та блогерами. Вони цілеспрямовано знімали про це ролики і активно писали в соцмережах, називаючи хибні суми. Можна припустити, що все-таки якийсь задум за цим стояв", — вважає чиновник.

За словами голови, зарплати інших чотирьох членів правління "Укренерго" також вагаються в межах 250-300 тисяч гривень після податків. У зв'язку з пандемією та подальшим повномасштабним вторгненням багато річних премій, передбачених контрактом, були тимчасово заморожені.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Кочетков наголосив, що у Реєстрі декларацій фінансової звітності не вдалося знайти декларацій Кудрицького та його підлеглих. На думку експерта, керівник Укренерго має звітувати про свої доходи, оскільки він та його працівники були фігурантами численних скандалів. Кочетков нагадав, що триває розслідування щодо розкрадання електрики на суму 716 млн грн. Водночас Кудрицький відпустив за кордон ключових фігурантів справи, які не повернулися в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ната

27 червня 2024, 14:49

Для тих, хто думає, що люди дурні - якщо ЗП не піднімалась з того часу, то вже "накапала" індексація і в немаленькому розмірі, а ще є премії. надбавки і т.д. за "непосильну працю у важких умовах", так що брешіть поменше, чиновники...


Новини