Головна Новини Політика України 2024 Не хочуть бути «кнопками» і втомились від війни. Що відбувається у фракції «Слуга народу»
commentss НОВИНИ Всі новини

Не хочуть бути «кнопками» і втомились від війни. Що відбувається у фракції «Слуга народу»

Начебто кілька десятків народних депутатів із фракції «Слуга народу» хочуть скласти мандати, повідомила УП з посиланням на свої джерела. Цю інформацію спростував голова фракції Давид Арахамія

21 березня 2024, 12:40 comments1124
Поділіться публікацією:

За інформаціє видання, у Верховній Раді працюють 235 народних депутатів із фракції "Слуга народу", проте регулярно приходять у парламент та голосують лише 170-180 політиків. Начебто 17 депутатів із так званої "групи Разумкова" відкрито відкололися від фракції, а інші нардепи просто прогулюють роботу в парламенті.

Не хочуть бути «кнопками» і втомились від війни. Що відбувається у фракції «Слуга народу»

Фракція "Слуга народу"

Разом з тим, видання з посиланням на свої джерела стверджує, що кілька десятків "слуг" хочуть скласти мандати. Одні начебто говорять, що їм пропонують кращу і більш оплачувану роботу в приватних структурах, іншим не подобаються обмеження щодо відряджень за кордон. Окрім того, є депутати, яких бентежить неможливість впливати на процеси в державі, адже вони начебто змушені лише виконувати вказівки Офісу президента.

При цьому, як підкресли народний депутат Дмитро Разумков, чинна Верховна Рада не є суб’єктною, оскільки всі рішення приймаються в Офісі президента. За його словами, депутати від провладної фракції "Слуга народу" змушені виступати у ролі "кнопок", тобто голосувати за ті рішення, які визначили на Банковій. Саме тому, додав нардеп, начебто багатьом його колегам соромно за свої дії і те, що вони у всьому повинні підпорядковуватися Офісу президента.

Втім голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія опосередковано спростував інформацію про те, що фракція знаходиться на межі розпаду. За його словами, ще починаючи з 2019 року, у фракції дізнаються про те, що монобільшості вже не існує.

При цьому Арахамія додав, що протягом цього часу депутати більшості провели ряд ключових реформ та забезпечили законодавчу базу для отримання Україною статусу кандидата на вступ до ЄС.

"Усім би так розпадатися"
, — підсумував Арахамія.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що із фракції "Слуга народу" виходять народні депутати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 березня 2024, 12:53

Так і обслуга яка складала команду Гітлера перед програшем шукала можливості уникнути. Ти ж відбувається зараз у нацистів вже розуміють де пропаганда, а де реальність. Ще й США нададуть не допомогу, а кредит. Вони зможуть не тільки контролювати та приймати участь у витратах кредитних коштів, а ще й притягати до відповідальності як Фірташа чи Беню за розкрадання американських коштів. Тобто спокою не буде усе життя. Ховатись доведеться або у ростові або у Ізраїлі, а їм розкішну Європу подавай.


Новини