Головна Новини Політика України 2024 Насувається демографічна криза. В уряді назвали, скільки дітей має народжуватися в кожній сім’ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Насувається демографічна криза. В уряді назвали, скільки дітей має народжуватися в кожній сім’ї

Демографічна ситуація в Україні продовжує залишатися складною, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону. За його словами, щоб вийти із кризи в кожній сім’ї має бути щонайменше троє дітей

18 березня 2024, 13:55
Поділіться публікацією:

Денис Шмигаль заявив, що Україна втрачає велику кількість людей через повномасштабну війну з Росією. Зокрема, говорить він, багато українців гинуть, багато жінок із дітьми виїхали за кордон. За його інформацією, понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном.

Насувається демографічна криза. В уряді назвали, скільки дітей має народжуватися в кожній сім’ї

Денис Шмигаль

Як відзначив очільник уряду, зараз основним завданням є сприяти поверненню батьків та дітей в Україну, а також мотивувати українців народжувати якомога більше діточок, для того, щоби Україна процвітала після перемоги над Росією.

За словами Шмигаля, щоб розв’язати проблему із демографічною кризою, в кожній сім’ї повинно народжуватися щонайменше троє дітей. Він додав, щоб підтримати дітей, уряд залучатиме гроші із-за кордону, адже у даний кожна українська гривня йде на фінансування Сил оборони.

При цьому голова Кабміну визнав, що основним фактором, який має вирішальний вплив на рівень народжуваності, є стабільність та безпека. Тобто, підкреслив Шмигаль, коли людина має прогнозованість та безпеку, рішення щодо того, щоб завести дитину ухвалюються простіше.

При цьому, як відзначив у Фейсбуці нардеп Олексій Гончаренко, ідея очільника уряду красива і правильна. Проте, за його словами, в Україні дуже невелика допомога з догляду за дитиною, а саме: 860 гривень.

"Просто уявіть собі цю суму. Це співмірно одній пачці памперсів на тиждень! Можливо ще можна якихось сумішей дитячих купити. Ну і, власне, все. І це виплати на місяць",
- підкреслив політик.

За його словами, спершу треба хоча б у два рази підняти щомісячні виплати на дітей.

"Звісно, що зараз в країні дуже складна демографічна ситуація через війну, багато людей виїхали і, на жаль, є такі сім’ї, які більше не повернуться. Але перш ніж говорити, треба і щось зробити для того, щоб люди мали можливість і бажання забезпечувати і створювати тут родини! Підняти виплати на дитину, не залишати людей без виплат ВПО, створювати умови для бізнесу",
- підкресли Гончаренко і додав, батьки ж повинні якось утримувати цих трьох дітей.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді запропонували значно збільшити виплати при народженні дітей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Хтось

18 березня 2024, 14:18

Щонайненше троє дітей. А цей розумник не підкаже, як цих дітей одягнути, нагодувати, забеспечити та вивчити ? У нас не такі статки, як у депутатів.


Новини