Головна Новини Політика України 2024 Нардеп Жупанин від "Слуги народу" виявися орендарем мільйонера Голиці з оточення Кличка
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Жупанин від "Слуги народу" виявися орендарем мільйонера Голиці з оточення Кличка

Нардеп Жупанин орендує житло у скандального мільйонера, бере компенсацію у ВР і це при тому, що його дружина має квартиру в столиці

25 червня 2024, 14:28
Поділіться публікацією:

Народний депутат України від фракції "Слуга народу", член парламентського комітету з енергетики Андрій Жупанин орендує квартиру в столиці у скандального мільйонера забудовника Михайла Голиці.  Про це свідчить декларація політика. Водночас вартість оренди цього майна Жупанин приховав.

Нардеп Жупанин від "Слуги народу" виявися орендарем мільйонера Голиці з оточення Кличка

Андрій Жупанин

Так, у своїй виправленій декларації за 2023 рік, народний депутат-"слуга" вказав, що його дружина Жупанина Богдана ще у 2018 році придбала в столиці квартиру (43,3 м кв) за понад 1,125 млн грн. 

Однак, з 2022 року політик вказав, що орендує житло. Йдеться про квартиру, площею 123,5 кв м у Голиці Михайла Миколайовича.  

Михайло Голиця — будівельник-мільйонер, який чотири рази намагався стати народним депутатом, а також працював керівником Управління будівництва та житлового забезпечення КМДА. Голиці належить  ТОВ "Геос Девелопмент", а очільник "Житлоінвестбуду" В’ячеслав Непоп доводиться бізнес-партнером дружині Михайла Голиці Валентині.

Усі згадані особи є фігурантами корупційних скандалів з тендерного освоєння столичних будівельних бюджетів, про які неодноразово писали ЗМІ. Скільки сплачує Жупанин Голиці за житло у декларації приховано.  Разом з тим, на сайті Верховної Ради вдалося відшукати дані про компенсацію вартості житла народним депутата, що ті отримують з бюджету України. І, наприклад, за липень 2023 року Жупанину "на оренду" було виплачено 20 тис. грн. Не важко порахувати, що на рік оренда житла "слуги" (за умови наявності в його дружини власної квартири) обходиться українцям у майже чверть мільйона гривень.  

Орендуючи житло в той час, як його родина має власне, Жупанин, очевидно, порушує ЗУ "Про запобігання корупції". За аналогічне правопорушення екс-депутат Корнацький отримав підозру від САП. 

Окрім того, Жупанин днями опинився в епіцентрі скандалу, коли  виявився чи не єдиним критиком  добудови в Україні блоків Хмельницької АЕС. "Слуга" не пояснив, чому намагався зірвати погодження відповідного законопроєкта під час засідання профільного комітету ВРУ.  Натомість заявив, що буцімто став жертвою  "замовної кампанії з дискредитації".  Раніше про якусь плідну діяльність цього політика у ВР загалом чутно не було.  

Водночас ще у 2021 році він вже був фігурантом розслідування НАЗК, яке підозрювало Жупанина у приховуванні статків цивільної дружини.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Андрій Жупанин показав у своїй декларації, що отримав майже 2,7 млн грн від авторки підручників Інституту української мови Данилевскої.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

25 червня 2024, 20:32

Какое самодовольное надменное ипало. Так и хочется заехать по нему чем-нибудь тяжелым.


Новини