Головна Новини Політика України 2024 На ставці ухвалили важливе кадрове рішення: кого змушують «добровільно» піти
commentss НОВИНИ Всі новини

На ставці ухвалили важливе кадрове рішення: кого змушують «добровільно» піти

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький нібито відмовляється писати заяву на звільнення за власним бажанням, як від ного вимагають

30 серпня 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

За інформацією видання Forbes, на Ставці Верховного головнокомандувача 30 серпня було ухвалене рішення про те, що голова "Укренерго" має написати заяву на звільнення за власним бажанням. Про це виданню розповіли чотири джерела, які не пов’язані між собою. Втім, за їх інформацією, Кудрицький нібито відмовляється писати таку заяву.

На ставці ухвалили важливе кадрове рішення: кого змушують «добровільно» піти

Володимир Кудрицький

При цьому прес-служба "Укренерго" наразі не підтверджує і не спростовує цю інформацію.

Тепер рішення щодо відставки керівника "Укренерго" має ухвалити наглядова рада компанії. Члени наглядової ради: незалежні – Даніель Доббені, Педер Андреасен, Роман Піонковскі, та представники держави – Юрій Бойко, Юрій Токарський, Олександр Баранюк.

"Якщо вони [наглядова рада компанії] таке рішення ухвалять, то про незалежність наглядових рад в українських державних компаніях можна забути", – вважає директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Причиною рішення Ставки стали незавершені захисні конструкції навколо підстанцій "Укренерго", що після російської масованої ракетно-дронової атаки 26 серпня, спричинили до перебоїв із постачанням електрики.

"Вважаю безпідставними звинувачення на адресу Кудрицького", – каже Харченко. "Енергоатом" і "Укргідроенерго" мають подібні проблеми.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ влаштувала масовану ракетно-дронову атаку по Україні. Як відзначив президент Володимир Зеленський, це був один з найбільших комбінованих ударів Росії від початку війни. За словами президента, російські удари націлені на цивільну інфраструктуру, зокрема на енергетичні об’єкти. Зеленський сказав, що був один з найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні "шахедів". І як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру, підкреслив президент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини