Головна Новини Політика України 2024 Момент критичний: до чого Україна закликала союзників із НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Момент критичний: до чого Україна закликала союзників із НАТО

На Вашингтонському саміті НАТО Україні потрібен чіткий посил про членство в Альянсі, заявила нардеп Іванна Климпуш-Цинадзе

25 червня 2024, 21:03
Поділіться публікацією:

Головними темами на засіданні Міжпарламентської Ради Україна – НАТО стали надання Україні зброї і допомоги для відновлення енергетики, подальше творення нашої стійкості та спільного бачення майбутнього, повідомила нардеп Іванна Климпуш-Цинадзе.

Момент критичний: до чого Україна закликала союзників із НАТО

Україна і НАТО

"Цінуючи все, що роблять для нас партнери, наголосила, що не можна звикати до війни і розслаблятися. Момент критичний, і важливо максимально мобілізуватися", — заявила нардеп.

За її словами, на Вашингтонському саміті НАТО Україні потрібен чіткий посил про членство в Альянсі – і не лише задля нашої, але й глобальної безпеки, що абсолютно очевидно, якщо дивитися на світ тверезими очима.

"Важливо, що Україна вже не є винятково реципієнтом, а і сама є корисною для НАТО з точки зору стійкості до гібридних загроз. Особливо цінним є наш досвід військового спротиву та протидії інформаційним атакам РФ", — підкреслила нардеп.

За словами політика, депутати різних національних парламентів, які входять до цієї Ради, розуміють важливість України, їхній кількаденний візит – саме те, що зараз потрібно для активізації зусиль на підтримку України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові звернули увагу на те, що Сполучені Штати категорично проти того, щоб Україну приймали в члени НАТО. При цьому таку позицію підтримує як Джо Байден, так і Дональд Трамп. Тому у цьому питанні для України нічого не зміниться після президентських виборів у США.

Є думка, що зараз Україні потрібно вибудовувати альтернативний Альянс, тим більше що за роки повномасштабної війни ми вже точно знаємо, хто нам друг, а хто ворог. На його думку, в новий Альянс могли б увійти Франція, Британія та Польща. За його словами, цей Альянс буде альтернативою НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини