Головна Новини Політика України 2024 Митницю реформують: Верховна Рада ухвалила важливий законопроект
commentss НОВИНИ Всі новини

Митницю реформують: Верховна Рада ухвалила важливий законопроект

Верховна Рада ухвалила законопроект, на якому наполягали всі донори України, мова йде про реформу митниці

17 вересня 2024, 16:04
Поділіться публікацією:

Верховна Рада вцілому прийняла зміни до Митного кодексу України щодо встановлення особливостей проходження служби в митних органах та проведення атестації посадових осіб митних органів №6490-д. Це рішення підтримали 260 народних депутатів, повідомила нардеп Ірина Геращенко.

Митницю реформують: Верховна Рада ухвалила важливий законопроект

Реформа митниці

За цим законопроектом, зокрема, змінюється процедура конкурсного відбору керівника митної служби. Також, каже Геращенко, запроваджується щорічний зовнішній аудит митниці. У разі негативного висновку аудиту буде вагомою підставою для звільнення голови, додала нардеп.

Також, згідно із прийнятими змінами, протягом року після обрання нового керівника відбудеться переатестація всіх працівників митної служби. У разі неуспішної переатестації це означатиме звільнення працівника.

А ще працівникам митниці піднімуть зарплати, повідомила нардеп.

"Цей закон і реформа митниці були серед маяків МВФ, Світового банку, США і ЄС, на них наполягали наші партнери. Від цього голосування залежало отримання чергового пакету допомоги від союзників", — повідомила Геращенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сьогодні Верховна Рада України з другої спроби ухвалила законопроект про підвищення податків в першому читанні. Це означає, що документ ще не набув чинності й потребує другого читання для остаточного ухвалення. За ухвалення проголосували 241 депутат. Серед ключових змін, наприклад, збільшення ставки військового збору з 1,5% до 5% для доходів, визначених статтею 163 Податкового кодексу України. Введення обов’язку сплати військового збору у розмірі 1% від доходів для платників єдиного податку третьої групи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини