Головна Новини Політика України 2024 Мільярди на оборону Харківщини: інвестиції без результатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільярди на оборону Харківщини: інвестиції без результатів

За 2023-2024 роки уряд скерував близько 7.2 мільярда гривень на зміцнення обороноздатності

28 травня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Від початку повномасштабного вторгнення, Україна наростила витрати на оборонні потреби, із зосередженням значних сум в Харківській області. За 2023-2024 роки уряд скерував близько 7.2 мільярда гривень — на зміцнення обороноздатності цього прикордонного регіону. Але чи вдається ці кошти використати з максимальною користю, чи це лише додає пилу в очі громадськості.

Мільярди на оборону Харківщини: інвестиції без результатів

Фінансування оборони Харківщини на межі скандалу: куди йдуть гроші

У 2023 році на оборонні заходи Харківщини було виділено 1.36 мільярда гривень з державного резерву. Це включало 450 мільйонів гривень у лютому та додатково 911.6 мільйона гривень у серпні. В 2024 році обсяг фінансування виріс майже втричі, досягнувши майже 5.68 мільярда гривень, що свідчить про наміри забезпечити більшу стійкість регіону до зовнішніх загроз.

Проте попри гучні анонси і величезні цифри, серед громадськості наростає скепсис щодо реальної ефективності цих вкладень. 

Згідно з офіційними звітами, виділені кошти мають йти на будівництво фортифікацій та інженерних споруд, проте інформація про реалізацію та ефективність цих проектів часто обмежена, а доступ до деталей використання коштів — засекречений. 

На папері все виглядає бездоганно: уряд України виділив мільйони гривень на реалізацію проектів фортифікації. Проте, як зазначають громадяни та місцеві ЗМІ, оборонні споруди, або не відповідають заявленим планам, або їх взагалі немає.

Раніше “Коментарі” писали, що український військовий Денис Ярославський заявив, що в Харківській області не була збудована перша лінія укріплень, а також вказав на відсутність мінних полів.

Крім того, компанія Active Group провела соціологічне дослідження серед українців у якому поставила питання, чи були вкрадені гроші на будівництві фортифікаційних споруд. 76,2% українців вважають, що гроші були вкрадені під час будівництва укріплень для захисту від наступу росіян. Крім того, 29,6% вказали, що повністю впевнені в тому, що гроші були вкраденронні заходи Харківщини було виділено 1.36 мільярда гривень з державногоі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 травня 2024, 15:12

Достатньо подивитись на ті зруйновані пірамідки, невже досі тільки скепсис викликає? Ті мільярди пройшли через фірми прокладки під дахом героя Росії Гетманцева. А у терппіл досі якісь сумніви. Хто б міг подумати що знущатись буде так просто.


Новини