Головна Новини Політика України 2024 Керівник «Української бронетехніки» Бельбас: Уряд перекладає бюджетні проблеми на виробників озброєння
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівник «Української бронетехніки» Бельбас: Уряд перекладає бюджетні проблеми на виробників озброєння

Бельбас повідомив, що станом на сьогодні уряд не профінансував жоден із трирічних контрактів, які були укладені із виробниками озброєнь

30 серпня 2024, 16:12
Поділіться публікацією:

Гендиректор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас заявив, що  уряд перекладає бюджетні проблеми на виробників озброєння, зокрема, про це він написав у колонці для Української Правди.

Керівник «Української бронетехніки» Бельбас: Уряд перекладає бюджетні проблеми на виробників озброєння

Владислав Бельбас

"Довготермінові (трирічні) контракти, про які так багато говорилося на всіх рівнях і які дійсно потрібні виробникам. Станом на сьогодні жоден з укладених трирічних контрактів не профінансовано. Фактично, ці документи в нинішніх умовах – не більше, ніж листок паперу, бо всі вони укладені без взяття фінансових зобов'язань. Згідно чинного законодавства, фінансові зобов’язання неможливо взяти на 2-3 роки, а лиш в межах чинного бюджету", — вказує Бельбас.

Також Гендиректор "Української бронетехніки" пише про інші проблеми, які виникають у вітчизняних виробників військової техніки. Так, наприклад, за його інформацією, "міною сповільненої дії" є неможливість отримання постачальницької винагороди чи прибутку виробника до повного виконання контракту — в умовах відсутності експорту  це призводить не тільки до стагнації діючих великих підприємств (насамперед приватних), а й до вибивання малих виробників з інноваційними продуктами, які фінансуються власними оборотними коштами.

"Вітчизняний військово-промисловий комплекс за роки війни стрімко розвивається та забезпечує великі відрахування до бюджету. Так склалося, що в умовах заборони експорту зброї та військової техніки внутрішні виробники замкнені на державних постачальників. Окрім того, в країні досі відсутні будь-які кредитні програми для підприємств ВПК. І навіть в таких умовах, без жодної підтримки держави, приватні оборонні підприємства демонструють колосальне зростання, запускають нові виробництва, розробляють сучасну зброю, виробляють та постачають її Силам Оборони України", — відзначив Бельбас.

Гендиректор "Української бронетехніки додав", що  ніхто не просить підтримки від держави, потрібні лише чесні правила. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини