Головна Новини Політика України 2024 Кабмін проігнорував вказівку Зеленського посилити захист енергооб’єктів, - Шкіль
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін проігнорував вказівку Зеленського посилити захист енергооб’єктів, - Шкіль

Президент Володимир Зеленський ще у 2022 році доручив посилити захист енергооб’єктів, проте уряд вказівку проігнорував, заявив засновник і CEO холдингу MS Capital Максим Шкіль. На захист цих об’єктів просто не виділяли кошти

12 квітня 2024, 18:47
Поділіться публікацією:

Ще у  жовтні 2022 року у Верховного головнокомандувача відбулась нарада з військовими та представниками уряду щодо захисту енергетичних обʼєктів. Як відзначив Максим Шкіль, саме на цій нараді було чітко надано доручення забезпечити третій рівень захисту для обʼєктів енергетики.

Кабмін проігнорував вказівку Зеленського посилити захист енергооб’єктів, - Шкіль

Володимир Зеленський

"Зрозумівши важливість питання і масштаб загрози, Autostrada без фінансування з боку держави розпочала роботи в цілодобовому режимі, проінвестувала понад 100 млн доларів в матеріали і виробничі потужності — було закуплено 7 бетонних заводів, спеціальне обладнання, міксери, бурові машини, палебійні машини, закуплено понад 20 тис тон металопрокату, проінвестовано понад 10 млн доларів в обладнання і запущено завод з виробництва металоконструкцій — все це зроблено для того, щоб забезпечити будівництво захисту обʼєктів енергетики в максимально стислий термін. Було задіяно понад 1000 працівників, організовано роботу в три зміни"
, — відзначив Шкіль.

За його словами, саме в такій спосіб "Автострада", як відповідальний бізнес, підійшла до доручення Верховного Головнокомандувача забезпечити захист енергетичних обʼєктів в умовах війни.

"Результат — вказівки Президента проігноровані, кошти не виділені, а фінансування повністю припинене. Ми звертались листами до Кабінету міністрів щодо виділення фінансування, але жодної реакції нема"
, — заявив Шкіль.

Після цього, підкреслив він, компанія залишилася з мільярдними кредитами та боргами.

"Припускаю, що розрахунок був такий, що обстрілів не буде і може якось воно пройде"
, — додав Шкіль.

Але, підкреслив засновник холдингу, сьогодні реалії інші — обстріли є, наслідки такої бездіяльності відчувають люди та бізнес, запроваджено обмеження в постачанні електроенергії. Третій ступінь захисту об’єктів через відсутність фінансування не зроблено.

"Будь-яка посада — це не тільки повноваження, але і відповідальність! Міністерство фінансів України оперує коштами платників податків, якщо не буде електроенергії, не буде і податків — це доволі прості і очевидні речі, захист обʼєктів енергетики мав би бути одним з пріоритетних напрямків фінансування"
, — підкреслив Шкіль.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що країна-терорист Росія методично знищує українську енергетику. Деякі експерти уже навіть закликали українців, які мають змогу, розглянути варіант виїзду за кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини