Головна Новини Політика України 2024 Кабмін призупинив процедуру бронювання працівників: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін призупинив процедуру бронювання працівників: що сталося

Кабмін призупинив процедуру бронювання, бо хоче уточнити список підприємств, які мають змогу бронювати своїх працівників

сьогодні, 17:48
Поділіться публікацією:

Мінекономіки спільно з Міноборони та іншими зацікавленими структурами підготували зміни до правил бронювання працівників, які будуть розглянуті на наступному засіданні уряду. Про це повідомляє видання The page з посиланням на джерело в Кабінеті Міністрів.

Кабмін призупинив процедуру бронювання працівників: що сталося

Кабмін

Зокрема, як повідомляє видання, зміни передбачають анулювання відстрочок від призову на військову службу для військовозобов’язаних у разі виявлення необґрунтованого бронювання під час мобілізації.

Окрім того, зміни також передбачають призупинення до 15 листопада 2024 року дії деяких положень постанови Кабміну від 27 січня 2023 року №76. Зокрема, відзначає видання, це стосується критеріїв та порядку визначення підприємств, установ і організацій, які вважаються критично важливими для економіки та забезпечення життєдіяльності населення під час особливого періоду, а також для потреб Збройних Сил і інших військових формувань.

Видання підкреслює, що ці зміни передбачають тимчасове призупинення повноважень центральних органів влади (за винятком міністерств), а також обласних і київських адміністрацій щодо визначення критично важливих підприємств.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше уряд вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних під час військового стану засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Портал Дія). Крім того, уряд уточнив вимоги до інформації, яка має бути у списках бронювання, доповнивши перелік такими даними: реквізити військово-облікового документа (у паперовій або електронній формі); військово-облікова спеціальність; дата уточнення військово-облікових даних.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини