Головна Новини Політика України 2024 Їх сотні тисяч. У МВС розповіли про наявність баз даних із можливими ухилянтами
commentss НОВИНИ Всі новини

Їх сотні тисяч. У МВС розповіли про наявність баз даних із можливими ухилянтами

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, поліція має бази даних, де на думку працівників територіальних центрів комплектування можуть знаходитися сотні тисяч ухилянтів, повідомляє Укрінформ

12 квітня 2024, 20:29
Поділіться публікацією:

У поліції існують бази даних, де вже зберігаються дані про сотні тисяч осіб, які можливо ухиляються від виконання військового обов'язку, відзначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Їх сотні тисяч. У МВС розповіли про наявність баз даних із можливими ухилянтами

Ігор Клименко

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Клименко зазначив, що поліція спільно з працівниками територіальних центрів комплектування може діяти на вулицях і блокпостах.

Також міністр підкреслив, що у поліції є в наявності відповідні бази даних, де зберігаються дані про сотні тисяч осіб, які, на думку територіальних центрів керування, можливо, ухиляються від військової служби.

Як підкреслив Клименко, поліція перевіряє цих людей, але рішення про перевірку приймають працівники територіальних центрів комплектування. Як відзначив міністр, поліцейські діють на підставі письмового звернення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у новому законопроєкті про мобілізацію Генштаб хотів отримати більше повноважень щодо контролю за ухилянтами. Зокрема, їм хотіли блокувати банківські рахунки та карти, позбавляти доступу до майна. Втім, депутати вирішили, що всі ці пропозиції гостро суперечать Конституції і обмежують права. Тому вирішили, що як покарання достатньо буде тільки обмеження ухилянта у праві користування транспортними засобами. Хоча, деякі нардепи переконані, ситуація в Україні така, що через кілька місяців закон про мобілізацію переглянуть і все, що було раніше непопулярним, приймуть.

До речі, стало відомо, що ТЦК Львівської області відправило до поліції скерування про розшук 2146 чоловіків, які уникають мобілізації. За перші три повні місяці 2024 року поліція змогла знайти та доставити до ТЦК понад половину розшукуваних ухилянтів – 1226 осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

12 квітня 2024, 19:53

И что же вы собираетесь делать с этими сотнями тысяч людей? Всех посадите? Где-то я уже такое слышал. Внутренние враги, вредители, репрессии, великий вождь, партия. Ничего не напоминает?


Новини