Головна Новини Політика України 2024 Ідея Шмигаля скоротити Мінагро націлена на прибирання Сольського, як основного кандидата на посаду прем'єра, — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідея Шмигаля скоротити Мінагро націлена на прибирання Сольського, як основного кандидата на посаду прем'єра, — експерт

Політолог Володимир Сонюк заявив, що Микола Сольський є "одним із найефективніших міністрів поточного Кабміну"

19 березня 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль хоче скоротити Міністерство аграрної політики та продовольства, щоб позбавитися його голови Миколи Сольського, який вважається одним з головних кандидатів на посаду прем'єра.

Ідея Шмигаля скоротити Мінагро націлена на прибирання Сольського, як основного кандидата на посаду прем'єра, — експерт

Микола Сольський (фото з відкритих джерел)

Про це заявив політолог Володимир Сонюк у своєму блозі на сайті Цензор.Нет 

"Професійні громадські організації висловили стурбованість у зв'язку з планами глави уряду Дениса Шмигаля скасувати стратегічне Міністерство аграрної політики та продовольства, передавши його функції Мінекономіки. Громадськість наголосила на важливості міністерства Сольського, навівши як приклад світову практику", — зазначив політолог.

За його словами, широка підтримка громадськості не випадкова, оскільки Микола Сольський є "одним із найефективніших міністрів поточного Кабміну".

"Так, в умовах війни та блокади глава Мінагро проявив себе як успішний антикризовий менеджер, налагодивши збір урожаю та в найкоротші терміни вирішивши проблеми зупинки зернового коридору. У результаті експорт сільгосппродукції у 2023 році зріс до 22,9 млрд доларів, що на 7% перевищило показники 2022 року. Також Сольський успішно займається розмінуванням сільськогосподарських земель", — підкреслив Сонюк.

Експерт упевнений, що в таких умовах скасування стратегічного Міністерства аграрної політики справді виглядає як політичні інтриги всередині Кабінету міністрів, помста чи спроба прибрати конкурента.

"Крім того, експерти та журналісти не раз називали Миколу Сольського одним із головних претендентів на посаду прем'єра в новому Кабміні. Водночас преса все більше почала говорити про зміну уряду Дениса Шмигаля після низки провалів прем'єра. Так, його побічно звинувачують у зриві переговорів з Польщею про розблокування кордонів та надто повільне будівництво фортифікаційних споруд", — резюмував політолог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини