Головна Новини Політика України 2024 Готується відставка Буданова, Сирського і Умєрова: хто їх замінить на посадах
commentss НОВИНИ Всі новини

Готується відставка Буданова, Сирського і Умєрова: хто їх замінить на посадах

Сирського нібито хотіли звільнити ще влітку, але рішення відклали через Курську операцію

сьогодні, 13:22 comments1295
Поділіться публікацією:

Офіс президента Володимира Зеленського нібито обговорює можливість відставки командувача ЗСУ Олександра Сирського, керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова та міністра оборони Рустема Умєрова, повідомляє "Forbes Україна".

Готується відставка Буданова, Сирського і Умєрова: хто їх замінить на посадах

Умєров, Зеленський і Буданов

За інформацією видання, через конфлікт із Володимиром Зеленським Буданова може замінити голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко. Повідомляється, що звільнення Сирського розглядали ще влітку, але через операції ЗСУ в Курській області рішення відклали.

Міністр оборони Рустем Умєров також може втратити свою посаду через проблеми з організацією закупівель. Його можливим наступником називають першого заступника Івана Гаврилюка, зазначає "Forbes Україна".

Як повідомляв портал "Коментарі" інформація про ймовірне звільнення Буданова уже якийсь час циркулює в інформпросторі. Відзначалося, що нібито очільника ГУР хочуть звільнити через конфлікт із головою Офісу президента. Нібито його хотіли відправити у заступники до Сирського. Формально мова йде про підвищення, але насправді, це кадрове переведення "в нікуди".

Про те, що в Офісі президента Володимира Зеленського розглядають можливість звільнення керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, а також інших високопосадовців, повідомив секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки нардеп Роман Костенко. Костенко також підкреслив, що у Буданова складні стосунки з Офісом президента, зокрема через його популярність та високий рівень довіри у суспільстві. За його словами, в ОП стосунки непрості з усіма, хто має якусь впізнаваність, хто має якесь хороше ставлення і авторитет у суспільстві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини