Головна Новини Політика України 2024 Голова ТЦК жорстко розкритикував підхід ВР у питанні економічного бронювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова ТЦК жорстко розкритикував підхід ВР у питанні економічного бронювання

Голова Житомирського ТЦК Сергій Мартищенко розкритикував ідею Верховної Ради запровадити економічне бронювання, щоб бізнес зміг спокійно працювати

13 червня 2024, 18:57
Поділіться публікацією:

В армії гостро відчувається брак особового складу, заявив начальник Житомирського ТЦК Сергій Мартищенко. За його словами, що починаючи з 2014 року, часу коли терористична Росія напала на Україну, кадрових військовослужбовців – від солдата до офіцера, принаймні на рівні батальйону і бригади, залишилося надзвичайно мало.

Голова ТЦК жорстко розкритикував підхід ВР у питанні економічного бронювання

Сергій Мартищенко

"І мені прикро інколи чути: "а хто ж буде працювати?" У мене точка зору така: хай краще завод буде законсервований, але він буде українським. Відвоюємо і наші заводи працюватимуть далі",
– заявив Мартищенко.

При цьому він вважає, що економіку Україні потрібно врешті перевести на військові рейки – тобто працювати не п’ять днів на тиждень з восьмої до шістнадцятої, а цілодобово у дві зміни.

"Військовий ж не сидить в окопі з восьмої до шістнадцятої. Треба задуматися над цим питанням",
– підкреслив Мартищенко.

При цьому відомо, що керівником Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Мартищенко став у листопаді минулого року. Раніше він служив у 26 артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича оперативного командування "Північ".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді все ж наполягають на введені економічного бронювання, щоб підприємства та бізнес могли працювати, платити податки та фінансувати армію.

Зокрема, народний депутат Дмитро Наталуха переконаний, що в Україні мобілізаційний потенціал становить мінімум 5-6 млн чоловіків. За його словами, в країні не буде запиту на мобілізацію всіх цих мільйонів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини