Головна Новини Політика України 2024 Гетманцев пояснив, чи будуть в Україні підвищувати податки під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетманцев пояснив, чи будуть в Україні підвищувати податки під час війни

У Верховній Раді не бачать альтернатив, крім як збільшити податки в Україні для фінансування армії.

23 травня 2024, 15:38 comments1171
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, що влада планує підвищити деякі податки в Україні, щоб наповнити бюджет. За словами Гетманцева, таким діям немає альтернативи.

Гетманцев пояснив, чи будуть в Україні підвищувати податки під час війни

Данило Гетманцев про податки під час війни. Фото з відкритих джерел

Данило Гетманцев у Telegram розповів, що Україні не вистачає для фінансування армії у 2024 році близько 300 млрд гривень. Тому у Верховній Раді обговорюють підвищення податків.

"Яким чином можна зібрати такі гроші? Їх неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни будуть стосуватися… податків в т.ч. ПДВ, ВЗ та акцизів. Чи добре це для економіки? Ні. Погано. Але чи є інші варіанти на столі? Ні, у альтернативі майно або життя ми однозначно обираємо — життя", — пише Гетманцев.

Також голова податкового комітету наголосив, що крім підвищення податків також буде посилений контроль за витратами коштів та боротьбою з тіньовим ринком. За його словами це додаткова податкова база, яка "лежить під ногами".

"Утім, це не альтернатива, а обов'язкове доповнення до економіки і бюджету, що оперують в умовах воєнного часу. Реальних джерел фінансування великої війни лише два — це запозичення та податки", — додав Гетманцев.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що автор скандального законопроєкту про "демографічний" податок, який встановлював додаткове навантаження на тих у кого менш як троє дітей, відреагував на суспільну критику.

Також "Коментарі" писали про те, що попри війну, в Україні зросла кількість мільйонерів. У порівнянні з показниками 2022 року їх стало на майже три тисячі більше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ираида

25 травня 2024, 08:33

Ігор, президент дивиться в торбу, яку йому заносять кожен день: чи достатньо занесли, чи не обділили? Ця тварюка брехлива клала на нас ту штуку, якою по роялю била. З першого дня поклав, виродок.

Ираида

25 травня 2024, 08:27

Нема варіантів, де взяти гроші, тварюки ви такі??? Перестаньте красти, верніть все, шо накрали, пересадіть хабарників та всіх чиновників, шо крадуть, як не в себе, заберіть майно у них, та у їхніх родичів, які з нищебродів раптом стали мільйонерами, то вам стане тих грошей на все, та ще й зостанеться. А то, тварюки, мільйонер на мільйонеру сидять там при владі и грабують народ до останньої сорочки. Скоро й труси з нас познімають, будемо ходити з голими дупами, а ті тварюки в Києві будуть продовжувати війною прикриватися, щоб народ грабувати безкарно!

Правдоруб

24 травня 2024, 12:51

Пока цю недовладу слуг народа не знесуть благодаря им Украины не будет. Ставка главно командувача безграмотного сколько тысяч жизней загубила и сейчас продолжают сдавать Украину. Устроили геноцид по всем направлениям нет зеленскому и ермаку!!!

Ігор

24 травня 2024, 07:52

Під час війни, коли народ(саме народ) готовий віддати останнє ВСУ для перемоги ці дармоєди, яки обіцяли не піднімати тарифи під час війни хочуть відібрати останнє в народа. Вони багатіють на війні оббирая свій народ, мені цікаво-куди дивиться президент? Чому по Конституції "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування." але цей народ "стрежуть" як вівцю. Нехай влада(яка повинна виконувати волю народа-ніби так сказано в Конституції) пояснить чому піднялися тарифи ЖКХ(газ, вода, світло), чому піднялися акцизи на паливо а за ними всі товари, чому народ донатить на допомогу нашім воїнам а влада намагається цей народ знищіти? Людям жити буде нізащо а мужновладці багатіють-бо крадуть і призедент теж краде(а я його вибирав) бо він закриває на це очі. А як ми знаємо-риба гниє з голови, бо саме "голова" обіцяла не піднімати тарифи, підтримку бізнеса, полегшення налогового навантаження під час війни- але робить все навпаки. Прислухайтесь до народа, а не тільки до своїх "советников", бо народ невдовзі вимре.

Руслан

24 травня 2024, 07:02

Піднімайте, закриється і той бізнес що зараз ледве дихає, тоді точно буде чим наповнювати бюджет. Давно пора вже голову включити.

Едвард

24 травня 2024, 02:07

а то донати інших країн розікрали, тепер до грошей народу пора переходити?

Едвард

24 травня 2024, 02:05

А може вже краще перестати красти (наближеним до...)?


Новини