Головна Новини Політика України 2024 Галущенко втретє підставив Зеленського: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Галущенко втретє підставив Зеленського: про що мова

З ініціативи Галущенка чиновника із підозрою НАБУ ледь не призначили на посаду в НКРЕКП

30 липня 2024, 18:26 comments3786
Поділіться публікацією:

Сьогодні уряд звільнив першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка та голову Держенергонагляду Руслана Слободяна. Проте, як каже нардеп Ярослав Железняк, тут перемоги немає, бо обидва будуть призначені на нових членів НКРЕКП по квоті голови Міненерго Германа Галущенка. При цьому третім кандидатом є екс-заступник Максим Немчинов, який отримав підозру від НАБУ.

Галущенко втретє підставив Зеленського: про що мова

Герман Галущенко

"Галущенко вже втретє підставляє Зеленського. Тепер – ледь не протягнувши чорта з підозрою від НАБУ/САП на посаду в НКРЕКП", — відзначив в свою чергу голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Він нагадав, що раніше Галущенко вже зганьбив Зеленського двічі. Перший раз перед всім світом у Берліні із нісенітницею про “1 ГВт потужності вже цьогоріч”, а другий раз, коли заперечував реальну аварію на Південноукраїнській АЕС, назвавши її “пропагандою РФ”.

"І от зараз – Галущенко (і, припускаємо, Шурма) ледь не протягнули екс-заступника Галущенка Максима Немчинова, який минулого тижня отримав підозру від НАБУ, до НКРЕКП. Це комісія, яка зокрема відповідає за тарифи на електроенергію", — відзначив Шабунін.

За його словами, Немчинова до НКРЕКП відібрали, але призначити не встигли.

"Ми у ЦПК виявили, що прямо під час вторгнення (2022-23 роки) сімʼя Немчинова купила котедж в елітному комплексі Goodlife park. Вартість такого із землею на липень 2024 року – приблизно 800 тисяч доларів США. Попри значні статки Немчинова – зайвих сотень тисяч доларів він на таку покупку не мав. Але у Галущенка/Шурми поки що все йде по плану. До НКРЕКП призначили інших підконтрольних їм маріонеток – заступника Галущенка Юрія Власенка та голову Держенергонагляду Руслана Слободяна", — відзначив Шабунін.

При цьому він додав, організували ці кадрові зміни у НКРЕКП після того, як вона відмовилася виконувати рішення Ставки головкома з підвищення тарифів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський у Берліні зганьбився перед всім світом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини