Головна Новини Політика України 2024 ФСБ і далі домагається відставки Буданова: як планує зіграти на ревнощах ОП
commentss НОВИНИ Всі новини

ФСБ і далі домагається відставки Буданова: як планує зіграти на ревнощах ОП

У Києві нібито планують організувати акцію протесту, на якій будуть використовувати гасла на кшталт «Буданов наш лідер»

сьогодні, 16:01
Поділіться публікацією:

В Україні ходили чутки про те, що нібито Офіс президента готує одночасну відставку очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, міністра оборони Рустема Умєрова та головкома Олександра Сирського. Як відзначає політичний експерт Олександр Кочетков, останні дві фігури не є незамінними, проте зараз в країні достатньо різних викликів і без кадрової лотереї.

ФСБ і далі домагається відставки Буданова: як планує зіграти на ревнощах ОП

Кирило Буданов

Логічно, каже експерт, що Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський чітко заявив, що зміну у оборонному блоці не планує.

"Так от у спокійному — ламінарному — політичному процесі така заява поставила би крапку на плітках, і всі заспокоїлися би. А у турбулентному, як зараз, все тільки починається", — відзначив Кочетков.

За його словами, нібито є оперативна інформація, що днями у Києві планується "протестна акція". І на ній, буцімто, будуть використовуватися плакати на зразок: "Буданов — наша гордість, країна з тобою!", "За справедливість і правду — Буданов наш лідер!", "Разом до перемоги! Буданов, вперед!", "Наше майбутнє — у руках Буданова!" і тому подібні відверто провокаційні агітки.

"Задум очевидний: зіграти на політичних ревнощах ОП і таки позбутися очільника ГУР. Але реалізація настільки недолуга, що вуха ФСБ стирчать неприховано. Займається цим начебто така собі Ірина Кулишова, яка вже організовувала протести проти мобілізації і яку підозрюють у зв’язках зі спецслужбами ворога. Але вона чомусь відчуває себе на території України надто впевнено, без жодного остраху. Сподіваюся, це тому, що до неї просто не дійшли руки правоохоронців, а не тому, що вона підігрує внутрішньо політичним українським інтригам і тому має певну індульгенцію", — відзначив Кочетков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" спростував інформацію про те, що планує відправити у відставку Буданова і Умєрова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини