Головна Новини Політика України 2024 Французьке ЗМІ опублікувало статтю про російське громадянство Кропачова
commentss НОВИНИ Всі новини

Французьке ЗМІ опублікувало статтю про російське громадянство Кропачова

Омара Арфуша опублікував статтю, яка підтверджує російське громадянство Віталія Кропачова

10 липня 2024, 21:35
Поділіться публікацією:








Французьке видання Entrevue Омара Арфуша опублікувало статтю, що підтверджує російське громадянство ув'язненого вугільного барона Віталія Кропачова та його зв'язок із проєктом golos.eu, організованим на гроші Медведчука екс-менеджментом його холдингу "112 Україна". Про це йдеться у публікації на сайті "Українські новини"

 Французьке ЗМІ опублікувало статтю про російське громадянство Кропачова

Віталій Кропачов (фото з відкритих джерел)

"У справі громадянина Росії Кропачова, якого заарештували після рейдів, проведених бельгійськими та французькими слідчими в офісах Європарламенту в Брюсселі та Страсбурзі, під приціл потрапив проросійський портал "Голос Європи" під доменом golos.eu", - заявив Арфуш.

Сам матеріал Арфуш опублікував, як реакцію на огляд журналістського розслідування опублікованого у виданні Eutoday, який виявив російський паспорт Кропачова і факт подальшої зміни прізвища на Мирний. Предметом розслідування журналістів були механізми фальсифікації європейського інформаційного простору та створення псевдоекспертів на користь російської пропаганди, керовані топ-менеджментом холдингу "112 Україна". У рамках цього розслідування журналісти встановили зв'язок топ-менеджменту націоналізованого холдингу "112 Україна" з телеканалом Кропачова UWN та російським пропагандистським проектом golos.eu. Розслідувачі також встановили причетність близьких до менеджменту Euronews братів Валіда та Омара Арфуш до сітки фальшивих новинних сайтів, на яких розміщувалася російська пропаганда та комплементарна інформація про Кропачева.

Близький до оточення Януковича та Колесникова Омар Арфуш відомий як співак, піаніст, який виконав пісню "Любов" з Іриною Білик. У 2023  році видання повідомило, що власник медіагрупи в Україні, де він заробив свої статки, Омар Арфуш придбав Entrevue.  Якою саме медіа-групою в Україні володіють брати Валід та Омар Арфуш невідомо, у відкритих джерелах немає жодної інформації про це, як і про сплату податків із зароблених великіх статків. Валід Арфуш раніше обіймав посаду генерального директора радіостанції "Radio Super Nova", яка вже багато років не виходить в ефір і компанія постійно показує збитки, повідомляє opendatabot.  Видавець жовтого журналу "Папараці", син одіозного Бориса Колеснікова, припинив фінансувати проект в 2012 році,  його створенням займалися брати Арфуш. Проєкт Fashion TV Ukraine, власником якого є розшукуваний Олександр Онищенко, також призупинив свою діяльність через війну.    

Раніше, 17 травня, правоохоронні органи затримали вугільного бізнесмена Віталія Кропачова за підозрою в організації та управлінні злочинною спільнотою, яка завдала шкоди державі на понад 2 мільярди гривень на махінаціях у вугільній сфері. Після цього ЗМІ  повідомили, що Кропачов має видатне російське громадянство. Адвокати Кропачова назвали цю інформацію брехнею та підробкою, але згодом журналісти знайшли підтвердження наявності російського громадянства Кропачова у відкритих базах даних громадян РФ. Крім вугільного бізнесу, Віталій Кропачов володіє медіаактивами, а також разом з Борисом Колесніковим розвиває хокейний клуб СК "Сокіл".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини