Головна Новини Політика України 2024 Енергетична сфера України залишається у приватних руках: чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергетична сфера України залишається у приватних руках: чому

Журналісти намагалися з'ясувати, чому держава не націоналізує активи SCM та ДТЕК, але відповіді від уряду не отримали

1 липня 2024, 13:32 comments2212
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення український уряд здійснив націоналізацію низки стратегічних підприємств, включаючи Мотор Січ, АвтоКрАЗ, Укрнафту, Укртатнафту, ПриватБанк, Sense Bank та Запоріжтрансформатор. Однак жодне підприємство в енергетичній сфері не було націоналізоване.

Енергетична сфера України залишається у приватних руках: чому

Чому уряд зволікає з рішенням щодо націоналізації СКМ та ДТЕК

Щоб з'ясувати причину такої ситуації, “Коментарі” надіслали відповідні запити до Кабінету міністрів України та РНБО. Зокрема, журналістів цікавили питання, чи вважаються активи, які перебувають у власності приватних компаній SCM та ДТЕК, є стратегічно важливими для держави?

Крім того, медійники хотіли зрозуміти, якщо активи вищезгаданих компаній визнані стратегічно важливими, чому держава досі не розглядає питання їхньої націоналізації?

Втім, практично через місяць в очікування відповіді, офіційний коментар порталу “Коментарі” ніхто не надав.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський в одному зі своїх інтерв'ю вже після початку повномасштабної війни по суті анонсував продовження націоналізації енергетичних активів. Видання "Коментарі" поцікавилося в експертів, чи може держава взятися за націоналізацію ДПЕК? Якщо так, то чомусь досі цей процес не просувається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — У той час як український бізнес побоюється припинити роботу через постійні відключення електроенергії, а населення незадоволене зростанням тарифу відразу на 70% — до 4,32 грн за кВт/год, як мінімум, одна компанія може пишатися останніми рішеннями уряду – вона зможе отримати свій дохід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

сьогодні, 08:24

Государство Украина должна обеспечивать народ государственными услугами - тепло, электричество, образование, пенсии и т . д. Если этого не делать то государство развалится. Стратегические отрасли должны быть в руках государства. Если власть не обеспечивает такой стратегии, то власть поддерживает коррупцию, и об этом говорят все на Западе. Долго так не продержится, нужно принимать меры власти.

professor-778

2 липня 2024, 15:16

... НАЖАЛЬ, до влади ДОРВАЛИСЯ саме подібні до Ахмєтки, до Бєні ...

Ираида

2 липня 2024, 06:52

Ворон ворону глаз не выклюет. Как наш нелегитимный заберёт майно у друга, товарища и брата? Это народ можно обирать до нитки, а своего брата-олигарха нужно любить и лелеять.

Ираида

2 липня 2024, 06:49

Геннадій, приєднуюся до кожного вашого слова.

Геннадій

1 липня 2024, 19:52

Держава..коли так можно назвати Україну..керуют "клоуни" і нахабні наглі ненажери депутати олігархи , а народ як було сказано с початку війни батьком Зеленського це "біомаса" які відповіді хотіли ви почути люди добрі? ніякі..


Новини