Головна Новини Політика України 2024 Ексголову ВС Князєва спіймали поблизу кордону: рухався в бік Румунії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексголову ВС Князєва спіймали поблизу кордону: рухався в бік Румунії

Наразі ексголова ВС перебуває у відділі прикордонної служби «Солотвино»

10 липня 2024, 23:13 comments2223
Поділіться публікацією:

Українські прикордонники затримали колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва. Ексголову ВС затримали на Закарпатті на відстані 1 км від румунського кордону, повідомив журналіст Віталій Глагола.

Ексголову ВС Князєва спіймали поблизу кордону: рухався в бік Румунії

Всеволода Князєва затримали поблизу кордону. Фото з відкритих джерел

Джерела журналіста розповіли, що прикордонники затримали Князєва в закарпатському селі Солотвино сьогодні, 10 липня, о 16:40.

"Наразі Князєв перебуває на відділі прикордонної служби "Солотвино". Уточнюється його мета перебування поблизу державного кордону та перевіряється версія щодо можливої спроби незаконного перетину державного кордону України", — повідомив Віталій Глагола.

За інформацією журналіста, ексголова Верховного Суду їхав як пасажир в автомобілі Voskswagen із номером АО1794YA.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Всеволод Князєв втратив посаду голови Верховного Суду після того, як був затриманий співробітниками НАБУ за отримання хабаря у розмірі $2,7 млн в травні 2023 року. Згодом слідчий суддя ВАКС Олег Федоров ухвалив рішення взяти Князєва під варту із альтернативною заставою в 107 млн грн. Під час засідання Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) навели кілька аргументів, які переконали слідчого суддю взяти під варту Всеволода Князева. Прокурори повідомили, що Князєв нібито намагався "закрити деякі" питання з іншими суддями Верховного Суду та змусити їх ухвалити рішення на користь олігарха Жеваго. Таким чином Князєв міг бути не останнім підозрюваним у цій резонансній справі щодо хабарництва.

У січні цього року колишній голова ВС вийшов із СІЗО під заставу 18 млн грн. При цьому Князєва зобов’язали носити електронний браслет, здати закордонні паспорти та не відлучатися з Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/VGlagola/12097

Новини