Головна Новини Політика України 2024 Ексголова МЗС розповів, як Зеленський вибісив Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексголова МЗС розповів, як Зеленський вибісив Путіна

Колишній міністр закордонних справ Вадим Пристайко в коментарі УП розповів про те, як свого часу президенту Володимиру Зеленському вдалося вивести із себе російського диктатора Володимира Путіна та здивувати топ-лідерів країн ЄС

12 березня 2024, 14:07
Поділіться публікацією:

За словами Вадима Пристайка, мова йде про 2019 рік, коли президент Володимир Зеленський відправився на переговори у "нормандському форматі" у Францію. На тих перемовинах тоді були присутні, власне, президент Франції Еммануель Макрон, тодішній канцлер Німеччина Ангела Меркель та кремлівський диктатор Володимир Путін.

Ексголова МЗС розповів, як Зеленський вибісив Путіна

Вадим Пристайко

Як каже дипломат, топ-лідери, очевидно, розраховували, що Володимиру Зеленському, як недосвідченому політику, леститиме увага провідних лідерів, і, ймовірно, він піде на компроміси з окремих питань.

Натомість, відзначає Пристайко, позиція Зеленського була жорсткою, а також непоступливою, особливо в частині так званого розведення військ. За словами дипломата, на цю частину російський диктатор відреагував надто емоційно.

"Він надзвичайно емоційно відреагував – не хочу використовувати ці слова. Можу точно сказати, що Меркель, яка знала російську мову, зрозуміла, що він має на увазі",
— розповів екс очільник МЗС, який був присутній на переговорах.

При цьому він додав, що російський диктатор робив вигляд, що хоче порозумітися із Зеленським, навіть говорив, що його попередники були "націоналістами і політиками", а от теперішній очільник України є "зваженою людиною", тому можна знайти шляхи до порозуміння.

Як підкреслив Пристайко, зустріч завершилася не так, як розраховували лідери країн. За його словами, начебто Макрон із цього приводу почувався дещо розгубленим.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що перед початком переговорів у нормандському форматі мала відбутися зустріч Зеленського та Путіна. Як говорив голова МЗС Росії Сергій Лавров, ця зустріч не була просто формальністю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини